Pikniková sezona
23.5.2020
Nejjednodušší a nejlepší kávové drinky
19.6.2020

Den otců – pro stále hodně z nás možná ještě trochu netradiční svátek oslavíme již tuto neděli 21.6. Všichni známe Den matek, Den žen i Den dětí, ale zdá se, že na Den otců se v naší společnosti ještě trochu zapomíná, přitom role tatínků je v rodině i ve společnosti neméně důležitá!

Dnešní generace tatínků se do výchovy zapojuje více než ta minulá. Jsou tatínci, kteří doprovázejí své ženy k porodu, v noci vstávají k dětem, nosí je, hrají s nimi a jinak se o ně umí postarat stejně dobře jako mámy. A pokud je snaha z jejich strany upřímná, ovlivní to vztah otce a dítěte na celý život. Pro syna je otec důležitý mužský vzor a pro dceru zase vzor pro výběr budoucího partnera.

A právě Den otců oslavuje otcovství, vztah otce k dítěti a jeho roli ve společnosti. Poprvé se tento svátek slavil v USA a byl založen ženou, kterou spolu s jejími bratry vychovával otec sám.

Existuje tolik důvodů, proč na naše milované tatínky nezapomínat a oslavit s nimi jejich den. A jak ho tedy s tatínky oslavit a co vymyslet za dárek? Vezměte ho na zápas oblíbeného týmu, vyrazte na ryby, do přírody nebo sportovat, do kina nebo na snídani, zkrátka zkuste strávit spolu pěkný den a vzájemný čas. A nebo mu jednoduše kupte to, co má rád, například naše ovocné a čokoládové dobroty.

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář