Nejjednodušší a nejlepší kávové drinky

Den otců
18.6.2020
Závěr školního roku a hurá na prázdniny!
25.6.2020

Jste milovníci kávy a rádi zkoušíte nové věci? Pak jste tu správně! Rozhodli jsme se, že vám ukážeme několik jednoduchých receptů s kávou, které si můžete připravit během chvilky a vychutnat si je třeba s dortíkem, nebo cupcakem od nás. Budete se cítit jako ve špičkové kavárně, to nám věřte.

Espresso tonic

– espresso
– tonik
– led

Pravda je, že stejně tak jako gin tonic nemusí úplně všichni, stejně to bude u tohoto nápoje. Espresso tonic buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud se ale bojíte si ho dát poprvé v kavárně, udělejte si ho jednoduše doma. Budete potřebovat jen 3 věci a příprava je víc než snadná. Do sklenice libovolné velikosti dejte nejprve led, zalijte jej tonikem a opatrně přes led vlijte espresso (může být dvojité). Pokud kávu nalijete pomalu, vznikne krásný dvousložkový nápoj, který bude i vypadat skvěle na fotkách!

Espresso & orange

– pomerančový džus
– led
– espresso

Příprava je vlastně téměř stejná jako u předešlého drinku. Naplňte skleničku ledem (skvěle v tomto případě bude vypadat sklenička na whiskey), do 3/4 ji naplňte nachlazeným pomerančovým džusem a doplňte espressem. Celému nápoji můžete dodat ještě větší šmrnc bylinkou, nebo pomerančovou kůrou. Tohle ani vy, ani návštěvy nebudete chtít dát z ruky! Mňam!

Dalgona coffee

– instantní káva
– cukr
– voda
– mléko
– led

Možná jste jej letos zaznamenali na Instagramu, protože je to opravdový hit a my se nedivíme, je to opravdu lahůdka a vypadá dokonale. K řeckému frappe nepotřebujete ani kávovar, postačíte si totiž s klasickou instatní kávou. A jak na to? Smíchejte 2 lžičky instantní kávy, 2 lžičky cukru krystal a 2 lžíce vody. Potom stačí jen šlehat, dokud z kávy, cukru a vody nevznikne pěna. Pak už jen naplňte sklenici ledem, zalejte mlékem a nahoru dejte ušlehanou pěnu. Voilá, drink je hotový!

Affogato coffee

– vanilková nebo čokoládová zmrzlina
– espresso

To jsou názvy, co? Nemusíte se ale děsit, Affogato je naprosto jednoduché. Až si příště budete dávat kopeček vaší oblíbené zmrzliny, zalijte jej espressem. Je to lahůdka, mňam!

Tak co, dostali jste aspoň na jeden drink chuť? Doufám že v tom nejsem sama, já si totiž jdu udělat Dalgona coffee a užít si víkend. A nezapomeňte, že všechny kávičky chutnají nejlíp se zákuskem, mrkněte proto třeba na cupcakes, nebo jahody v čokoládě.

Tip: Součástí většiny kávových drinků je espresso. Jeho chuť výrazně ovlivní chuť celého drinku, a proto se vyplatí mít doma kvalitní model kávovaru. S jeho výběrem vám pomůže podrobná recenze kávovarů.

Adéla Kožinová
Adéla Kožinová
Maminka, blogerka, influencerka a autorka článků blogu.

Napsat komentář