1. máj
30.4.2020
Den otců
18.6.2020

Přibývá slunečních paprsků a s nimi k nám přichází přirozená touha trávit dny více venku než doma. Pokud nemáte zrovna náladu na venkovní pohyb a domácí grilovačky už vás trochu nudí, vyrazte na piknik do přírody. Vždyť co může být lepšího než se protáhnout, být na čerstvém vzduchu a dát si něco dobrého na zub? Ať už vyrazíte jako rodina nebo parta přátel, určitě si tento čas užijete! Kromě speciálních piknikových dek existují i piknikové koše, jejíž součástí je nerozbitné nádobí a může jít i o zajímavý dárek pro jarní a letní oslavence. Piknik můžete spojit i se sportem a přijet na pěkné místo na kole nebo si vzít sportovní pomůcky jako je míč nebo badminton s sebou, protože trocha pohybu a zábavy ocení určitě hlavně děti. Pro pasivnější zábavu se můžou hodit třeba karty!

S blížícím se létem přibývá i společenských akcí ve formě veřejných pikniků. Bohužel v současné chvíli jsou již některé zrušeny. Ale pokud hledáte do budoucna zajímavý gastronomický zážitek, určitě si nějaký ve svém okolí najdete, může to být i zajímavá příležitost se seznámit.

Už nějakou dobu hlavně ve městech přibývají veřejná grilovací místa v parcích, takže lze spojit piknik s grilováním, aniž byste museli zůstávat doma. A je jen na vás, jak takový piknik pojmout. Oblíbené jsou různé sendviče a toasty nebo maso v housce. Obecně cokoliv, co se dobře drží a neušpiní, ale zásoba ubrousků vám rozhodně nesmí chybět. Někdo nedá dopustit na klasiku v podobě pečeného kuřete či smažených řízků. Praktické jsou i různé minipizzy, šneky z listového těsta nebo slané koláče ála quiche. K doplnění vitaminů se hodí zelenina nakrájená na hranolky, ke které můžete servírovat různé dipy k namáčení. Ovoce určitě nesmí chybět! A jako sladkou tečku servírujte muffiny, koláče, bábovku nebo sušenky. A abychom nezapomněli na pitný režim, kromě nealko šťáv a džusů si někteří rádi přiťuknou i sklenkou dobrého vína nebo prosecca.

Frutiko vám ulehčí práci v podobě ovocné kytice či ovoce v čokoládě, které na pikniku jistě všichni ocení!

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář