Nejoblíbenější zahradní dekorace: Od betonových k halloweenským nebo zimním

Zdravé tipy: Vliv ovoce na naše zdraví
22.7.2023
Lehké ovocné dorty: Skvělé osvěžení (nejen) na babí léto
1.10.2023

Zahrada je místem, kde tamní příroda patří jenom nám. Co byste řekli na nějaké nápady, jak udělat zahradu zajímavější a krásnější? Máme pro vás jednoduché DIY nápady na kamenné a betonové dekorace i tematické dekorace na Halloween či podzimní a zimní truhlíky. Praktické zahradní dekorace představují snadný způsob, jak vylepšit a zvelebit zahradu.

Elegance betonu ve vaší zahradě

Proč jsou betonové dekorace skvělým doplňkem pro váš exteriér? Protože beton je materiál, který se často spojuje s funkcionalitou a sílou, ale může být i velmi elegantní a sofistikovaný. Betonové zahradní dekorace nabízejí unikátní kombinaci robustnosti a krásy, která se dokonale začlení do různých zahradních stylů. Jeho hladká povrchová úprava a moderní designové tvary dodají vašemu prostoru vznešený nádech.


Jedním z hlavních benefitů betonových dekorací je jejich neuvěřitelná trvanlivost. Beton je odolný vůči povětrnostním vlivům, změnám teplot a mechanickému namáhání, což z něj činí ideální materiál pro venkovní použití. Betonové sochy, květináče nebo fontány budou odolávat dlouhé roky a stále budou vypadat tak krásně jako v den, kdy jste je pořídili. Navíc betonové zahradní dekorace můžete vidět v různých destinacích napříč Evropou, kde si můžete dojet s cestovními kufry po inspiraci. Typickou destinací je západní Evropa, státy jako – Španělka, Itálie, Portugalsko, kde mají betonové zahradní dekorace ve velké oblibě.

Pokud hledáte inspiraci pro betonové zahradní dekorace, Pierre-design.cz je místo, které byste neměli minout. Nabízejí široký výběr dekorací z betonu, které mohou vaši zahradu proměnit v působivý venkovní ráj.

Halloween na zahradě: Kombinace strachu a krásy

Halloween je skvělá příležitost, jak zahradu proměnit v podivné, záhadné a někdy i trochu děsivé prostředí. Všichni, kdo mají rádi halloween mají možnost ukázat svou kreativitu tím, že zahrady oživí netradičními a temnými prvky. Od pavučin, přes vyřezávané strašidelné dýně až po strašidelná světla – možnosti jsou téměř nekonečné. Se světelnými řetězy nebo svíčkami v temných sklenicích vytvoříte tajemnou atmosféru a dodáte vaší zahradě podzimní nádech. A zvláště pak během Halloweenu můžete svíčky nahradit LED světly ve tvaru dýní, kostlivců nebo přízraků. Halloweenské dekorace zkrátka přinášejí do zahrady zábavu, tajemno a trochu strachu – vše, co k tomuto podzimnímu svátku prostě patří.

Frutiko nabízí květinové halloweenské a dušičkové dekorace, ale také sladkosti a dobroty na Halloweena jako Halloweenské cupcakes, ovoce v čokoládě s halloweenskými motivy či kytice z ovoce a čokolády ozdobené duchy a netopíry. Ovoce v čokoládě místo klasických bonbonů, lízátek a jiných cukrátek udělá radost dětem i jejich rodičům, protože je podstatně zdravější.

Oživte zimní zahradu nebo okna tématickými truhlíky

Zahradní dekorace neznají hranice, a to platí i pro zimní období. Když venku pokryje krajinu sníh a rostliny odpočívají, zimní truhlíky mohou přinést do vaší zahrady živý a elegantní prvek. Zimní a podzimní truhlíky jsou nejen krásným doplňkem zahrady, ale také uměním propojit zimu s přírodou a můžou vytvořit vizuálně příjemný kontrast k (občas) bílé zimě. Pokud hledáte inspiraci, jak oživit zimní zahradu a dodat jí půvab, nemusíte hledat daleko – na naší stránce Frutiko.cz najdete nádherný výběr zimních truhlíků.

Snažte se zapojit do výzdoby zahrady svou osobnost a zájmy. Vytvoření zahrady DIY stylem je skvělou příležitostí pro vyjádření vašeho uměleckého cítění a kreativity, případně si můžete najít nějakou vhodnou firmu. A myslíme si, že vás to bude prostě bavit! 

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář