Den dětí
30.5.2019
Tipy na letní večeře
19.6.2019

Den otců

Tento svátek je u nás poměrně nový, avšak stále populárnější. V kalendáři je uvedený jako významný den a mimo své příznivce má stejně jako třeba oslava svatého Valentýna řadu odpůrců, kteří svátek považují za importovaný z Ameriky. Tomuto dni dříve předcházel festival tzv. Tátafest, který pořádá Liga otevřených mužů od roku 2007.

Pokud ale slavíme Mezinárodní den žen (MDŽ), dětí a maminek, proč nemyslet také na naše tatínky a nezasvětit jim svůj den nebo vzpomínku na ně?

Den otců se slaví v různých zemích v různé dny a dokonce i měsíce. V České republice připadá na třetí červnovou neděli a letos vychází 16.6. Oslavuje otcovství, vztah otce k dítěti a roli otců ve společnosti.

Role otců ve společnosti sílí. Dnes už není pro většinu z nás zvláštní potkat samotného muže, který veze kočárek, nese dítě v nosítku nebo je s dětmi na rodičovské dovolené. Otcovská role je pro vztah s dětmi velmi důležitá a je krásné budovat vztah již od narození.

Přemýšlíte, jaký dárek připravit pro svého otce, tátu, tatínka? Určitě mu uděláte radost, když bude moct prožít den se svými nejbližšími. Co třeba ho vzít na zápas svého oblíbeného týmu, vyrazit na ryby, do hor nebo si jít společně zasportovat? Zkrátka vybrat něco, co si užije a vy s ním. A nebo mu můžete koupit něco dobrého na zub z řad výrobků Frutiko.

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář