Odkud k nám putuje exotické ovoce?
27.5.2019
Den otců
13.6.2019

Den dětí nebo také Mezinárodní den dětí se každoročně slaví 1. června a letos vychází na sobotu, což je pro malé nezbedy ideální den, jak si užít svátek s rodiči, kteří většinou nemusí do práce.

V minulosti bylo několik snah o zavedení takového dne. Nejdříve se jednalo o Den pro ochranu dětí, který měl připomenout smutný konec žen a dětí v Lidicích z roku 1942 a byl stanoven právě 1. června.
V roce 1954 OSN vyhlásila Světový den dětí, jehož cílem bylo upření pozornosti na nejmladší obyvatele. Dnem oslav byl 20. listopad, proto se v různých státech může Den dětí slavit jinak – v červnu nebo v listopadu.

Nemáte zatím představu, jak tento den oslavit nebo co by se vašim dětem mohlo líbit? V posledních letech se s akcemi roztrhl pytel a záleží samozřejmě na každém dítěti, k čemu tíhne, co ho baví a také na možnostech ve vašem okolí. Věřím ale, že společně strávený čas s rodiči bude pro ně ten nejkrásnější!

Tady je několik tipů na zábavu, aby si děti svůj den skutečně užily:

Oblíbená snídaně – u nás by to byly určitě palačinky, tak zkuste začít už od rána a vytvořit pro své děti nezapomenutelný den!

Dětské prohlídky na hradech a zámcích – s jarem přichází sezóna hradů a zámků, které se probouzí po dlouhé zimě a s ní i prohlídky určené dětem, které jsou velmi zábavné. Kdo by neměl rád strašidla a trochu napětí?

Divadla a muzea – počasí je nevyzpytatelné a pokud se už stane, že mu neporučíme, užít si tento den můžeme
i uvnitř a vyrazit třeba do divadla nebo do muzea. Řada z nich připravuje na tento den i další program oproti svým stálým expozicím.

Dobroty – sladkosti má většina dětí ráda, ale co zkusit nadělit sladký a přesto zdravý dárek v podobě ovocné kytice Frutiko?

Výlet do přírody – ne všichni máme rádi davy lidí a možná si budou chtít některé děti raději užít zaneprázdněné rodiče jen pro sebe. V tom případě není nic lepšího než vyrazit do přírody a cestou poznávat kytičky a zvířátka.
Po cestě můžete hrát hry a připravit dětem i nějakou tu cenu na závěr.

Krásný Den dětí všem dětem!

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář