Valentýn letos tak trochu jinak

Rostlinná mléka
28.1.2020
Zero waste
20.2.2020

Valentýn je už opravdu za dveřmi a já vím, že je mezi námi spousta nezadaných, nebo těch, kteří tento svátek nemají moc v lásce. Co to ale letos pojat trošku jinak? Vzpomeňte si i na ostatní, co máte rádi, nemusí to být jen dnem zamilovaných.

Počátky tohoto dne, který se každoročně slaví 14. února sahají daleko do minulosti. První legendy mohou být již z dob starověkého Říma. A co vám budu povídat, přestože jsem několik let byla na Valentýna single, ani jeden rok jsem ho neignorovala. Nepřijde vám kouzelné, že si každý rok v jeden den lidi po celém světě připoměnou, jak rádi se mají? A že se vás to netýká?

Máte děti? – Lásky kopec!

Valentýn s Frutiko a dětmiNevím jak to máte vy, ale u nás doma se vždycky Valentýn slavil i s dětmi. Často jsme doma s mámou měly vysříhané barevné srdíčka a dávaly jsme si i úplné maličkosti, které potěší stejně nejvíc na světě. A že jsou vaše děti ještě malinké? Tak s nimi něco vyrobte. Vystříhněte srdíčko, které je nechejte vymalovat, nebo si pro radost společně něco upečte.

Podívejte se na Valentýnskou edici Frutiko kytic kliknutím sem. 

Přátelství, které trvá!

Valentýn s FrutikoČasto se říká, že i když jste ve vztahu, neměli byste zapomínat na přátele, ti opravdoví tady pro vás totiž budou vždycky. Zní to jako klišé, ale já věřím, že to tak je. S mojí nejlepší kamarádkou si proto velmi často říkáme, že se máme rády a sdílíme vděčnost za to, že se máme. Schválně, kdy naposledy jste svým přítelům řekli, že jim děkujete? Jen tak. Prostě jenom za to, že jsou. Udělejte to na Valentýna. Obzvlášť, pokud máte třeba kamarádku, která není ve vztahu. Pošlete jí třeba Frutiko kytičku, nebo sladkou pozornost.

A pro zamilované letos opravdu originální dárky

Valentýn s Frutiko

Je u vás každý rok Valentýn skoro jako přes kopírák? Pojměte to letos v jiném duchu. Dárek doma vytvořte, nebo vyměňte kupované dárky za něco, co se bude oprvavdu hodit. Pro muže třeba slanou klobásovou kytici, pro ženy tu z ovoce, mňam!

DIY dárky

  •  Na Valentýna jsou klasické valentýnské kartičky, ale kdo z vás už psal, nebo dostal dopis, ve kterém partner popíše, co k vám opravdu cítí, nebo o čem tajně sní? Takže tip pro vás: Vyměňte si letos na Valentýna dopisy, které ani nemusíte číst hned, ale klidně, až budete každý v soukromí. Na papír se některé věci možná budou psát líp než říkat… No a možná to váš vztah ještě o něco víc prohloubí.
  • Poukazy na cokoli vás napadne. Vytvořte poukaz na snídani do postele, na masáž celého těla, nebo na pozvání do kina… kreativitě se meze opravdu nekladou!
  • Vytvořte si společný visionboard. Plánujete společné nové bydlení, nebo třeba miminko? Udělejte si kreativní odpoledne, vystříhejte vaše fotky, různé nápisy z časopisů a vytvořte si z nich svůj vlastní obraz, který pověsíte třeba do ložnice. Dejte na něj vaše společné zážitky, sny a pozitivní věci. Bude to nejen krásná ozdoba vaší domácnosti, ale visionboardy fungují i moc skvěle co se splněných přání týká.

Ať už se rozhodnete letošní Valentýn strávit jakkoli, pamatujte, že je jen na vás, jaký bude. Pokud se rozhodnete mít fajn a pohodový den bez ohledu na to, jestli budete sami nebo s partnerem, bude takový. Za celé Frutiko vám proto přeju hodně lásky, která pramení hlavně od vás samotných, na to je důležité nezapomínat.

Adéla Kožinová
Adéla Kožinová
Maminka, blogerka, influencerka a autorka článků blogu.

Napsat komentář