Valentýn ve dvou: tipy na valentýnské jídlo a aktivity

jedlé kytice pro muže
Klobásová kytice od Frutiko pro opravdové labužníky
27.11.2023
valentyn-2024-recepty-tipy-aktivity-pro-dva

Jak oslavit letošní Valentýn ve dvou doma? Co podniknout? Jaké občerstvení připravit? Máme pro Vás několik tipů a nápadů.

Valentýnské jídlo
Letos připadá 14. 2., den Svatého Valentýna na středu, tedy pracovní den. Většina z nás stráví celý den v práci a domů se dostane až večer, proto jsme pro vás připravili jednoduché a rychlé recepty, které budete mít hotové raz dva.

Zamilované jednohubky
Snadné jednohubky k Valentýnu vytvoříte z toastového chleba, který pomocí formy na perníčky vykrojíte do tvaru srdce. Tyto srdíčkové chleby pak potřete libovolnou pomazánkou a ozdobíte šunkou, sýrem, uzeninami nebo třeba uzeným lososem. Tento tip můžete použít také při přípravě valentýnské snídaně – ať už naslano nebo nasladko.

Srdíčka z cherry rajčat a mozzarely
Efektní, krásné a zdravé občerstvení vytvoříte z čerstvých cherry rajčátek a malých kuliček mozzarelly. Rajčata rozkrojte šikmo a poloviny rajčat otočte tak, že vytvoří tvar srdce. Tyto rajčatová srdíčka umístěte na párátka a dozdobte mozzarellou, čerstvou bazalkou nebo tvrdým sýrem vykrojeným do tvaru šipky. Srdíčka můžete stejným způsobem vytvořit také z mini párečků.

Snadná teplá valentýnská večeře – domácí pizza nebo těstoviny
Kromě studeného občerstvení pro Vás máme také recepty na teplé valentýnské jídlo. Italská kuchyně je jedna z nejoblíbenějších na světě. Pizzu a těstoviny miluje každý, takže s touto večeří nešlápnete vedle, ani pokud se jedná o rande s někým, koho ještě dobře neznáte a nevíte přesně, co má rád.

Valentýnská domácí pizza
Kupte si těsto na pizzu a připravte jej podle návodu na obalu. Vytvarujte jej to tvaru srdce a pohrajte si s okraji, aby olemovaly celou srdíčkovou pizzu. Těsto potřete rajským protlakem nebo passatou a ozdobte dle libosti sýrem, šunkou, salámem nebo zeleninou – olivami, rukolou, cherry rajčaty nebo kukuřicí.

Těstovinový salát se srdíčky
Kupte těstoviny ve tvaru srdíček a uvařte je podle návodu al dente. Nakrájejte zeleninu, kterou chcete do salátu přidat, smíchejte s vychladlými těstovinami a dochuťte zálivkou.

Romantickou večeři ve dvou dotvoří intimní atmosféra. Zapněte příjemnou hudbu, zapalte svíčky, dobré jídlo doplňte kvalitním vínem nebo šampaňským. Užijte si příjemný večer s partnerem. Kromě povídání nebo tančení si můžete zahrát párové hry pro dva.

Zábavné valentýnské aktivity a hry pro partnery
Abyste se ve dvou na Valentýna nenudili, připravili jsme pro vás tipy co dělat a čím se ve dvou zabavit.

Párové kartičky – karetní hry pro páry
Na internetu existuje mnoho eshopů, které prodávají takzvané párové kartičky. Jedná se o karty, na kterých jsou napsané nejrůznější otázky a úkoly, které vzájemně plníte a odpovídáte. Díky těmto hrám se spolu nejen zasmějete, ale také se o sobě dozvíte spoustu nových věcí a pobavíte se společně o tématech, která byla do té doby možná tabu. Některé párové kartičky mají erotický obsah a úkoly a otázky v nich se týkají sexu a vzájemné intimity.

Další společenské hry pro dva
Večer se doma můžete zabavit širokou škálou společenských her a aktivit. Mezi nejoblíbenější společenské hry pro páry patří stavění jenga věže, hraní playstation nebo tančení u xboxu. Ledy prolomí také hra twister, ve které se vaše těla proplétají a dotýkají a je to velká legrace.

Valentýnské dárky a sladké občerstvení na koupíte u nás na Frutiko.cz

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář