V jaké podobě je nejlepší přijímat ovoce a zeleninu?
1.3.2019
ovoce
Zajímavosti o ovoci v ovocných kyticích Frutiko
11.3.2019

Mezinárodní den žen se blíží. Již za pár dní si připomeneme svátek všech žen. Letos vychází na pátek 8. března 2019 a tento den stanovila OSN jako mezinárodně uznávaný svátek. Má svůj původ v době sociálních krizí a připomíná demonstrace žen za svá práva, rovnoprávnost a volební právo. Konkrétně šlo o stávku švadlen v New Yorku v roce 1908.

V České republice je MDŽ od roku 2004 uváděn jako významný den.

Rudé karafiáty jsou symbolikou tohoto svátku. Řada lidí si je spojuje s minulým režimem, kdy se tento den využíval k propagandě, ale v poslední době se karafiáty opět dostávají na výsluní.

Oslava tohoto svátku nám připomíná, že ženy ve svém úsilí urazily už dlouhou cestu. V řadě sociálních oblastí a zemí není situace ještě uspokojující, proto je důležité si tento den každoročně připomínat.

Zkuste nezapomenout a vyjádřit lásku, úctu a respekt ženám ve svém okolí, ať už je to partnerka, maminka, babička, kamarádka či kolegyně.
Ve Frutiku si můžete objednat různobarevné tradiční karafiáty netradičně zabalené v krabici: https://www.frutiko.cz/ovalna-krabice-ruzove-karafiaty

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář