Fidget spinner- fenomém

Den dětí 2017
29.5.2017
Fidget Spinner
Fidget Spinner vs. Fidget Cube
18.7.2017

Co je to Fidget Spinner, proč se z něj stal takový fenomém a kdo ho vynalezl?

Fidget Spinners jsou trojúhelníkové hračky, které se otáčejí na špičkách prstů díky ložisku uloženém uprostřed a vyrábějí se v řadě tvarů a barev. Je to opravdový fenomém poslední doby.

Původně byly navrženy jako nástroj pro uvolnění stresu, byly dokonce použity k pomoci dětem například s ADHD. Mohou také pomoci zaměřit se na každodenní úkoly a zmírnit úzkost. Tento multimechanický systém je vychvalován jako „skvělý pro ty, kteří nemohou zůstat v klidu a potřebují fidget fenomén k zastavení napětí a stresu při práci“.

Dokonce se pořádají soutěže v nejlepších tricích jak fidget točit nebo v délce spinu.

Takhle funguje Fidget Spinner

Historie

V lednu 1997 si Catherine A. Hettinger patentovala vynález Fidget Spinner, který podala v květnu 1993.

Předchůdce

V říjnu roku 2016 Antsy Labs založil Kickstarter, který financuje Fidget Cube. Hrací kostku uvolňující stres. Fidgetová kostka v sobě obsahuje spřádací ložisko, tlačítka a spínače. Fidgetová kostka se stala 9. nejvíce financovaným projektem a druhým nejvyšším zázemím v historii Kickstartera, která dosáhla více než 6,4 milionů dolarů.

19. července 2016 youtuber Sam KenKnight nahrál video z spinnerových triků na YouTube a v prvních devíti měsících získalo více než 590 000 zobrazení. O měsíc později youtuber EpicSnuggleBunny nahrál video představující Fidget Spinner s názvem „Spinner Hand – Fidget Toys“, který získal více než 3,3 milionu zobrazení v prvním roce.

Již brzy budou Fidget Spinners dostupné i na našem webu www.frutiko.cz

I psi umí triky s Fidget Spinnerem/u>

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář