DIY: Vyrobte si s dětmi travního skřítka na Velikonoce

Jakým dárkem překvapit k Velikonocům?
24.3.2021
Velikonoční novinky pro rok 2021
31.3.2021

Velikonoce se kvapem blíží a s nimi přichází snad už tolik očekávané jaro! Pojďte si spolu s dětmi vyrobit jarní dekoraci na Velikonoce – travního skřítka nebo chcete-li vlasaté hlavičky. Že to neznáte? Nevadí, rádi vám ukážeme jak na to.

Jeho výroba je totiž tak jednoduchá, že to hravě zvládnou i děti. Samozřejmě s vaší asistencí.

Budeme potřebovat:

  • silonky
  • provázek nebo pevnější nit
  • pohyblivá očička (pokud je nemáte, můžete je vystřihnout z tvrdšího papíru)
  • tavnou pistoli
  • nůžky
  • travní semeno
  • hobliny nebo piliny

Postup:

Nejprve ustřihněte kousek nohavice silonek a na jednom konci uvažte pevný uzel, aby se silonky nerozvázali. Aby nebyl uzlík vidět, silonku otočte naruby. Dovnitř nasypte hrst travního semene a doplňte několika hrstmi pilin nebo hoblin.

Až bude silonka plná, nebo lépe řečeno tak velká, jak chcete skřítka velkého, silonku zauzlujte a kousek ponechte kvůli lepšímu vskakování vody.

Teď je ten správný moment na vytvarování nosu, jak bude velký a jaký bude mít tvar je jen na vás. Nosík podvážeme kouskem provázku nebo pevnější nitě.

Pomocí tavné pistole nalepíme na hlavičku pohyblivé oči (nebo vyrobené z papíru) a skřítek je hotový, tedy skoro 🙂

My nakonec vyrobili skřítky tři, ale postup je u každého stejný – jen ho můžete ozdobit, jak vás napadne – vytvořit mu třeba brýle z drátku, nebo ruce ze špejlí nebo zmíněného drátku… fantazii se meze nekladou 🙂 Až budete mít skřítky vyrobené, namočte je alespoň na 10 minut do mísy s vodou, aby se piliny pořádně nasákly vodou.

Skřítky vložte do talířku nebo do květináče, či misky a a za pár dní se můžete těšit, že jim začnou růst vlasy (u nás to trvalo asi 4 – 5 dní. Skřítkovy vlasy můžete upravovat, stříhat, jak budete chtít.
Věřte, že děti budou z téhle jarní zábavy nadšené a přejeme vám hodně zábavy při tvorbě 😉

 

Krásné Velikonoce vám přeje Frutiko!

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář