5 tipů na zdravé snídaně

Adventní čas
11.12.2019
Zimní aktivity
14.1.2020

S novým rokem si spousta z vás určitě dávala předsevzetí. Já na ně moc nevěřím, rozhodně ne na ta tvrdá, která zahrnují posilovnu 5 krát týdně, nebo dodržování nalinkovaného jídelníčku. Osobně jsem si slíbila, že se o sebe v novém roce budu více starat a budu dělat ještě víc věcí co mám ráda a naplňují mě. A k tomu samozřejmě patří i zdravější stravování… 

Tak jsem si řekla, že je mezi námi možná víc těch, co se o sebe chtějí lépe starat. Proto pro vás dnes mám pár tipů na zdravé snídaně, protože za mě je start dne opravdu důležitý a po dobré snídani jsem produktivnější, líp naladěná a všechno je tak nějak snažší. Tak hurá na to.

1. Oprávněný avokádový boom

Uznávám, že avokádové toasty mohou mnoha z vám lézt už krkem, ale když ono je to tak dobré a tak zdravé! Pokud jste si ho ještě nezkusili udělat doma, je to veliká chyba a moc vám to doporučuju. Stačí, když na jakýkoli chléb dáte nakrájené nebo pomačkané avokádo, osolíte, opepříte a přidáte pár kapek citronu. Ráda si na něj dávám i vajíčko a je to perfektní!

2. Sladký, ale zdravý chia puding

Stejně jako asi znáte avokádový toast, tak znáte chia puding. A že se vám do něj nechce, protože pořádně nevíte jak na to? Je to opravdu jednoduché. Chia semínka stačí zalít mlékem a nechat je přes noc v lednici. Do mléka můžete přidat i med, aby byl puding sladší. Na puding potom stačí naskládat jakékoli ovoce (třeba to co vám zbyde z Frutiko kytice), nebo přidejte klidně granolu či bílý jogurt. Kombinujte cokoli vás napadne!

3. Lívance tak trochu jinak

Když zůstaneme u sladkého, nesmím zapomenout na lívance. Zkoušeli jste už ty bez lepku a s banánem? Zapomeňte na mouku, ta vůbec není potřeba. Stačí, když smícháte 1 větší banán a 2 vejce. Do těsta můžete přidat cukr a doporučuju kokosový. Kokosový cukr chutná perfektně karamelově a je plný vitamínů, na rozdíl od toho klasického bílého. Lívance pak dělejte třeba na kokosovém oleji (mňam) a ozdobte je čímkoli vás napadne, ale bohatě stačí třeba jogurt!

4. Omeleta plná zelených vitamínů

Vajíčka jsou jednou nejčastějších snídaní, ať už v Evropě, nebo třeba v Americe. Můžete je dělat na x způsobů, ale vsadím se, že většina z vás ještě ten se špenátem a hráškem nevyzkoušela. Nejen že díky zelné barvě úžasně vypadá, ale kombinace je to skvělá. Přidejte do rozmíchaných vajíček špenát, trošku hrášku a klidně i sýru a hotovou omeletu podávejte s pečivem, nebo klidně samotnou.

5. Kaše, klasika, která neomrzí

Ovesnou kaši znají snad úplně všichni. Je tu někdo, kdo ji ještě neochutnal? Utíkejte pro ni do obchodu a hned zítra si ji udělejte! Kaši stačí rozmíchat ve vodě nebo v mléku (třeba rostlinné mandlové je pecka) a chvíli povařit, dokud krásně nezměkne. Nahoru doporučuju dát třeba agávový sirup a ovoce. TIP: Ovoce můžete použít klidně mražené, borůvky nebo maliny v horké kaši krásně rozmrznou a chutnají skvěle!

No a co si budeme povídat, ze všeho nejraději mám, když mám doma ovocnou kytici. Není s ní žádná práce, vypadá nádherně a skvěle i chutná. Ta dá vždycky tak za 2-3 snídaně, takže tajně doufám, že zase brzy nějakou dostanu (třeba na Valentýna, který se blíží). Mějte se krásně a zase brzy!

Adela

Adéla Kožinová
Adéla Kožinová
Maminka, blogerka, influencerka a autorka článků blogu.

Napsat komentář