Z Frutika: Jak vytváříme vánoční dekorace?

Vánoční LOGO dárky pro vaše klienty nebo zaměstnance
10.12.2020
Tipy na vánoční dárky pro muže na poslední chvíli
18.12.2020

Vánoce už skoro klepou na dveře, dárky už máte asi nakoupené, cukroví napečené, ale možná ještě nemáte tu pravou vánoční dekoraci na vánoční stůl. Pojďte se s námi podívat (nebo i inspirovat), jak jednu z vánočních dekorací z jedlových větví, dřevěných dekorací a jeřabin vytváří naše zručná floristka.

Pro naši skvělou floristku, která je hodně šikovná (ostatně jako všechny naše aranžérky :)), je vytvoření jednoho takového vánočního truhlíku otázkou pár minut. My Vám na následujících fotkách ukážeme, jak takový vánoční truhlík vlastně vzniká.

1. Jdeme na to

Do truhlíku nejdříve umístí aranžovací hmotu, která dobře zadržuje vodu a díky ní se z vánočního truhlíku budete moci těšit až 3-4 týdny.

2. Správné aranžování je důležité

Postupně přidává jedlové větvičky, které před aranžováním pečlivě zkontroluje, aby byly použité jenom ty, které nejsou nijak poškozené. Přidá živé jeřabiny anebo i túji, záleží na preferencí zákazníka.

3. Stříhat, zkracovat, upravovat

Každá větvička jedle nebo jeřabiny a tújí se musí před samotnou aranží upravit na požadovanou délku. Leukodedron proceum floristka zafixuje lesklým sprejem na květiny, který leukodedronu dodá lesk a zároveň ho oživí.

4. Ještě přidat dekorace…

Součástí zimního truhlíku jsou i dřevěné dekorace ve tvaru sněhové vločky, sněhuláka, stromečku nebo hvězdy a mnohdy i borové šišky. Ale zase záleží, jestli je zákazník v truhlíku chce nebo preferuje více jedlových větviček nebo jiných přírodních doplňků.

5. Úpravy nakonec

Nakonec floristka výsledný vánoční truhlík zkontroluje a takzvaně „učeše“, aby jeho vzhled byl dokonalý a dělal zákazníkovi parádu na okenním parapetu, vánočním stole nebo kdekoliv jinde.

Umíme toho daleko víc, na celou nabídku se mrkněte k nám na web – frutiko.cz/vanoce
Třeba vyberete i nějakou dobrotu na vánoční stůl 🙂

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář