Svatý Mikuláš
5.12.2019
5 tipů na zdravé snídaně
7.1.2020

Patříte k těm, které si adventní čas užívají nebo se spíše stresují? Vždy jsem si ho užívala a až letos prvně jsem se zařadila k těm, kteří v něm vidí spíše stres, a to kvůli mým dvěma chlapům, kteří mají narozeniny začátkem prosince, tím pádem se slaví ve velkém, s rodinou daleko od nás i s dětmi ve školce a do toho začíná naše mladší chodit, ale nevydrží dlouho v kočárku, tudíž zdaleka nestíhám a nezvládám to, co si naplánuju. Takže místo přípravy na svátky peču dorty, což mě tedy dost baví, ale ne v době vánočních příprav, a sháním dárky k narozeninám místo těch vánočních.

Co je vlastně Advent? Jsou to čtyři týdny do Vánoc, doba čekání na příchod – narození Ježíše Krista, období duchovní přípravy na Vánoce. První adventní neděle začala už 1. prosince. Všude slyšíme, jak by se měl člověk zklidnit, zvolnit, ale jde to, když všude na nás útočí komerce – dárky, cukroví atd. atd. A právě když skončily oslavy, řekla jsem si dost! Rekapitulace aneb příští rok bude vše jinak – s dárky začnu dříve, nejlépe už na podzim a rodinné oslavy přesuneme na leden a začneme si užívat, protože já peču opravdu ráda a děti se mi motají v kuchyni při každé příležitosti.

Zbývají už jen necelé dva týdny do Vánoc, no a? Hýčkejte se! Nemíníme se z toho přece zbláznit, proto potřebuju i já voraz. A ano, chystám se sice ještě na nákup do obchodního centra, ale nákupy spojím s obědem a mou oblíbenou nechutně drahou kávou – perníkovým latte, které si vždy před Vánocemi ráda dopřeju. Alespoň jeden večer si dají moje zmrzlé kosti relax v sauně a rozhodně i vyrazím s kamarádkou na večerní svařák na vánoční trhy. Zní to nerealisticky? Kdepak! Věřím, že i vy, dámy, najdete nějaký ten čas pro sebe, abyste nezapomínaly, že vy jste ty nejdůležitější osoby, protože bez vás by to nebyly ty pravé Vánoce.

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář