Pro děti: Připravte dětem domácí ovocné i zeleninové kapsičky na cesty

Nejlepší recepty na muffiny a cupcakes zdobené krémem
30.8.2021
TIP z kuchyně: Uvařte si dýňovou polévku, která vás zahřeje a dodá spoustu vitamínů
21.9.2021

Znáte to, děti mají hlad pořád a obzvlášť, pokud jste někde na cestách. Připravili jsme pro vás pár tipů na ovocné i zeleninové kapsičky, které můžete vzít kamkoliv s sebou. 

Připravit dětem svačinu vhodnou na cesty autem na dovolenou nebo výlet, která by byla zároveň alespoň trochu zdravá, a měla i nějaké vitamíny, bílkoviny nebo důležité živiny, není občas vůbec jednoduché. Tedy jednoduché je připravit ji, nebo ji uvařit. Méně jednoduché už je, zdravou a plnohodnotnou svačinu vymyslet… Proto jsme sepsali pár tipů na menší svačinky, které požadavky na důležité živiny splňují a navíc jsou extrémně jednoduché a snadné na přípravu.

Ovocné smoothie ze sezónního ovoce, přesnídávka z tepelně upraveného ovoce, sladký tvarohový dezert nebo klidně i slaná varianta kapsičky. Tohle všechno se dá naplnit do kapsiček, které pak jen jednoduše sbalíte s sebou.

Domácí přesnídávky jsou stejně nejlepší

Na domácí přesnídávky můžete použít jakékoli ovoce, které snese tepelnou úpravu. Mohou to být jablka, broskve, meruňky, jahody nebo hrušky, které oloupete, nakrájíte na menší kousky, podlijete trochou vody a přivedete k varu. Ovoce vařte po dostatečnou dobu, aby bylo měkké, trvá to většinou 20 – 30 minut. (můžete přidat i trochu třtinového cukru, pokud jsou jablka kyselejší). Do jablek můžete přidat i trošku skořice. Až bude ovoce měkké, rozmixujte ho a naplňte jimi kapsičky.

 

A co teprve domácí pribináček!

Ten je ještě jednodušší než přesnídávka, fakt! Stačí vám k tomu pouhé dvě ingredience a to tučný tvaroh a šlehačka. Šlehačku vyšlehejte do tuha a pak promíchejte s tvarohem, do kterého přidejte třtinový cukr nebo med. Záleží, co máte raději. Do hotového pribináčku můžete přidat i kakao, nebo kousky ovoce. Je extrémně jednoduchý a extrémně dobrý!

Vyzkoušejte i smoothie

Smoothie je další jednoduchou variantou svačiny na cesty. Zkuste připravit ovocné nebo i zeleninové. Obojí jednoduše rozmixujte a můžete přidat i lněné semínko, nebo chia semínka, která nejsou nijak velká, ale obsahují spoustu vitamínů.

I slané kapsičky jsou skvělé

Do kapsiček nemusíte připravit jen ty sladké ovocné varianty. Obzvlášť pokud máte menší děti. Stačí opět rozmixovat tepelně zpracovanou zeleninu, jako je mrkev, dýně, hrášek, červená řepa atd. a případně doplnit mletým kuřecím masem a slaná varianta kapsičky je na světě!

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář