Svatební zvyky a tradice v jiných zemí

Jak vybírat svatební kytice?
12.6.2018
Rostliny jako přírodní repelent proti hmyzu
30.7.2018

Svatební tradice ve světě.

Od házení nevěstiny kytice pro svobodné svatebčany, nošením něčeho starého, nového, zapůjčeného a modrého, jsou svatební zvyky v České republice stále tak populární, že se jich účastní i nejvíce netradiční nevěsty. Přinášíme vám netradiční svatební rituály, které se dodržují v jiných zemí
Některé jsou roztomilé (ženy ve Švédsku políbí ženicha, když jeho nová manželka opustí pokoj). Některé můžou být zvláštní (páry v Kongu se nesmí usmívat na jejich svatebním dnu).

Arménie

Tradiční arménksý chléb

Tradiční arménksý chléb

Chcete vidět svého budoucího manžela nebo manželku? Pochutnejte si na slaném chlebu. To dělají svobodní arménští muži a ženy. Podle zvyklostí, pokud budete jíst krajíc s vysokým obsahem soli, který musí připravit šťastně ženatý muž ve středním věku nebo vaše babička, tradice praví, že se vám bude zdát o budoucí manželce nebo manželovi.

Kongo

Svatba v kongu

Svatba v kongu

Zatímco většina žen, které mají před svatbou, hýří úsměvy a radostí, konžské nevěsty a ženiši musí udržovat své štěstí pod kontrolou – během celého svatebního dne, od obřadu po recepci se ani jeden nemohou usmívat. Pokud ano, znamenalo by to, že manželství neberou vážně.

Fidži

Velrybí zub

Velrybí zub

Při žádosti otce o ruku jeho dcery musí budoucí manžel předložit svému budoucímu tchánovi velrybí zub.

Mauricius

Svatba v Mauriciu

Svatba v Mauriciu

Mnoho nevěst v jiných zemích drží před svatbou přísné diety, stihly zhubnout. Ne však na Mauriciu, kde jsou mladé dívky nuceny nabrat tuky. Čím macatější, tím je pro manžela váženější. Plnoštíhlost je totiž známka bohatství.

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář