Nejlepší cukrárny a dorty v Praze

Tipy na dárky ke Dni dětí
24.5.2023
3 jednoduché letní osvěžující drinky bez alkoholu + TIP na ranní smoothie navíc
17.7.2023

Praha je městem, které je proslulé svou bohatou cukrářskou tradicí a širokou nabídkou cukráren, kde najdete výborné dezerty. Pokud se řadíte k milovníkům sladkého, jistě oceníte tyhle řádky. 🙂 Vydali jsme se na „tour de cukrárny“ a pár těch nejvyhlášenějších, které stojí za návštěvu, jsme se vám v tomto článku snažili přiblížit.

Ollies – cukrárna Praha 7 Holešovice

Cukrárna Ollies je známá svými ručně vyráběnými dezerty a dorty. Kromě klasických dortů, vám upečou i dorty svatební nebo dorty na přání a jak sami ono říkají: naše dorty nejsou jen dezert, je to zážitek 🙂

  • Ollies přijímá platby kartou
  • možnost online objednávek
  • parkování přímo před cukrárnou
  • bezbariérový přístup
  • pobočky v Ostravě a Olomouci
  • Adresa v Praze: Tusarova 39, 170 00 Praha 7-Holešovice

 Myšák – cukrárna Praha 1 Nové Město

Cukrárna Myšák patří mezi nejoblíbenější cukrárny v centru Prahy 1. Specializuje se na tradiční české dorty, nebo zákusky jako je indián, větrník nebo medovník. Skvělé je, že si tu můžete dát i snídani, kterou podávají od 8 – 14h ve všední dny a od 9-14h o víkendech a kromě sladkostí můžete posnídat i párky, croissanty nebo chlebíčky.

  • rozvoz dortů po Praze od 9-19h
  • nabídka se mění podle sezóny
  • platba kartou je možná
  • parkování placené, lepší využít tramvaj nebo metro
  • pronájem horního patra pro oslavy, konference atd.
  • Adresa Vodičkova 710/31, Nové Město, 110 00 Praha

 

Erhartova cukrárna – francouzská cukrárna v Praze

Mezi vyhlášené pražské cukrárny určitě patří i Erhartova cukrárna.  Je to rodinný podnik s dlouhou historií, který má pobočky na Praze 1 – Nové Město ve Vodičkově ulici, Praze 3 – Vinohrady na Vinohradské třídě a Praze 7 – Holešovice na Letné. Jsou známí svými kvalitními dorty nebo zákusky jako jsou minidortíky, větrníky, kremrole nebo laskonkami. Nabídka je ale samozřejmě mnohem větší, sami se můžete přesvědčit během návštěvy jedné z jejich poboček ve funkcionalistickém a stylovém prostředí. Platba kartou je samozřejmě možná a pokud si přejete rezervovat stůl, je vhodné to udělat předem.

  • nabídka klasických, speciálních, dětských i mini dortů
  • klasické zákusky jako je kremrole, pařížský rohlíček, větrník a další
  • objednávku můžete udělat pomocí formuláře na webu, nebo telefonicky alespoň dva dny předem
  • na všechny pobočky se pohodlně dostanete nejlépe  prostřednictvím MHD (v okolí Vodičkovy ulice můžete mít problém se zaparkováním), ve Vinohradské a Milady Horákové můžete využít i parkovací automaty
  • platba kartou na všech pobočkách
  • Adresy poboček: Vodičkova 28, 110 00 Nové Město
    Vinohradská 2022/125, 130 00 Praha 3-Vinohrady
    M. Horákové 387/56, 170 00 Praha 7-Holešovice

Cukrárny Hájek & Hájková s pobočkami po celé Praze

Cukrárny Hájek & Hájková můžete najít po celé Praze a kromě pražských najdete jejich cukrárny ve středočeském kraji. Je známá pro své tradiční české dezerty, jako je ovocný koláč, buchty nebo perník. Cukrárna přijímá platby kartou a má možnost rezervace. V cukrárně Hájek Hájková si můžete vychutnat široký výběr různých druhů zákusků, dortů, koláčů, dezertů a pečiva. Jejich nabídka zahrnuje i tradiční české sladkosti, jako jsou štrůdl, medovník, vdolky, ale také různé druhy dortů, krémových zákusků a světových dezertů. Upečou vám i svatební dort, rozváží své dobroty po celé Praze a nad 1000Kč.

  • Cukrárna a kavárna Smíchov – Nádražní 762/32, Praha 5 – Smíchov – plus dalších 8 poboček v Praze a Středních Čechách

Jaké jsou další oblíbené cukrárny v Praze?

Mezi ty nejnavštěvovanější pražské cukrárny určitě patří i Cukrárna „Café Savoy“, jejíž lokalitou je Malostranské náměstí na Praze 1 – Malá Strana. Tato elegantní cukrárna má luxusní design a vynikajícími dorty, zákusky a čerstvými dezerty. V jejich nabídce najdete třeba i snídaně, které si můžete dát od 8:00, tradiční českou kuchyni nebo víkendové menu. Rezervace stolu i objednávky online jsou možné a můžete si zde koupit i dárkovou poukázku jako dárek.

  • Adresa Cafe Savoy Vítězná 124/5, 150 00 Malá Strana

 

 

 

Cukrárna Rodinka výrábí čokoládové, ovocné, krémové a šlehačkové dorty, zákusky a minidezerty. Dekorační ozdoby z cukru, marcipánu, čokolády bývají nedílnou součástí každého zdobení. Každý dort je jedinečný a má své kouzlo.

Nezamyslova 6, Praha 2
Rezervace: +420773994488
E-mail: cukrarnapizzeriarodinka@gmail.com

Po – Pá: 11:00-20.00
So – : 12:00-20.00
Zobrazit na mapě

 

 

 

 

 

Café AdAstra je originální a příjemné místo inspirované prostředím francouzských kaváren. V nabídce najdete skvělá vína z Francie i Čech, tradiční české pivo Únětice a řadu lahodných lehkých jídel. Nechybí skvělá káva a dobré čaje, a tak si každý přijde na své. Kavárnu provozuje obecně prospěšná společnost Zajíček na koni a je zároveň i pracovištěm pro osoby s mentálním handicapem.

Celková kapacita kavárny: cca 60 až 80 osob – dle pohodlí 🙂
K sezení: 68 míst (50 míst u stolků, 6 na baru, 12 v čajovém koutku ve výlohách)
Možnost rezervace salonku: 25 osob

Podskalská 8
128 00, Praha 2, Česká republika

Kavárna: +420 773 991 935
Provozní + rezervace – Markéta Šulcová: +420 731 009 645
provozni@zajiceknakoni.cz
Zobrazit na mapě

 

 

 

Jsme maličká cukrárna na Praze 5. Jedeného dne rozhodli jsme s kamarádkou otevřít cukrárnu, kde můžeme vyrábět to nejslepěji. Každý den se snažíme naplnit náš sen – připravovat nejen krásné a velice chutné zákusky, ale se všemi našimi výrobky předat i kousek radosti a štěstí. Neustále hledáme v cukrářském světě nové inspirace a proto v našem sortimentu nejdete jen ty nejlepší zákusky z různých koutů světa!

Vodní 544/4, 150 00
Praha 5-Smíchov

+420 739 157 981

Zobrazit na mapě

Cukrárna Pavlos

 

 

 

 

Rodinná cukrárna s vlastní výrobou dortů, zákusků a čokoládových pralinek. Máte zájem o zákusky, minizákusky nebo dort pro vaši oslavu, párty nebo jen tak? Nechcete se spolehnout na to, co máme v cukrárně v nabídce? Chcete mít vždy zajištěny ty kousky, které máte rádi? Přijďte si vybrat přímo k nám. Případně nám zašlete e-mail nebo nám zavolejtem a domluvíme se.

Prusíkova 2577/16
Praha Stodůlky, 155 00
Provozovatel:
Bc. Jan Husník, IČO: 714 04 384, Tel.: 702 412 100

Zavolejte nám
722 775 180

Napište nám
info@cukrarnapavlos.cz

Zobrazit na mapě

 

Cukrárna Klárka

 

 

 

 

Jsme čistě bezlepková cukrárna, zabývající se zakázkovou výrobou dortů, dezertů a minidezertů. Vybere si u nás opravdu každý, protože naše dorty svou chutí nerozeznáte od lepkových. Už nemusíte nikam chodit a můžete objednat v klidu z pohodlí Vašeho domova.

Na spojce 87/8
101 00, Praha 10 – Vršovice

Klára Čornaničová
+420 777 474 999
kavarnaklarka@gmail.com

Zobrazit na mapě

Cukrárna a eshop na Praze 3  Žižkov nabízí mnoho různých druhů zákusků a dortů za příznivé ceny a je oblíbená zákazníky z okolí. Zejména jsou oblíbené klasické zákusky, které již nejsou všude ke koupi, stejně tak kvalitní fair trade káva, zmrzlina, cukrovinky…

HARTIGOVA 1519/165,
PRAHA 3 – ŽIŽKOV,
zastávka Strážní tramvaje číslo 1, 9 a 11.

info@cafeacukrarna.cz
722553609

Zobrazit na mapě

 

Koláčové království
Koláčové království

 

 

Koláčové království je místem, odkud se linou vůně čerstvě upečených koláčů a dortů, jakoby je připravila maminka nebo babička. Denně si tak můžete vybrat na 15 druhů koláčů, dezertů a sušenek. Všechny dobroty se pyšní dobrými vejci, máslem, kvalitní moukou, netradičními chutěmi a ruční výrobou. Denně si tak u nás zamlsáte kousek království nad šálkem čerstvé kávy v naší kavárně nebo vám ho zabalíme i s sebou.

MÁME OTEVŘENO:
Pondělí 9:00 – 18:00
Úterý – Pátek 8:30 – 18:00
Sobota – Neděle Zavřeno

KDE NÁS NAJDETE:
Táborská 583/28, Praha 4 – Nusle

KONTAKT:
+420 730 504 356
info@kolacovekralovstvi.cz

Zobrazit na mapě

 

Kam na levné cukrárny v Praze, kde si pochutnáte, a zároveň příliš neutratíte?

  • Mezi cukrárnami v Praze, které nabízejí příznivé ceny, se řadí například cukrárna Cukrárnu U Růžičků v Praze 10 – Strašnicích. Tato cukrárna je známá svými chutnými a cenově dostupnými dezerty. Nabízí širokou škálu tradičních dortů, koláčů, zákusků a dalších sladkých pochoutek za přijatelné ceny.
  • Další možností pro cenově výhodné dezerty je cukrárna Dorty od Mamy v Praze 5 – Smíchově. Tato cukrárna se specializuje na přípravu dortů na zakázku, které jsou kvalitní a zároveň dostupné cenově. Nabízí také dorty na vánoční, velikonoční a jiné sváteční příležitosti.
  • Cukrárna U Hrdinů na Praze 7 – Holešovicích je další variantou, která nabízí sladkosti, jejichž cena vás nezruinuje. Tato cukrárna je známá svými zákusky, buchtami, koláči a dalšími dezerty za přijatelné ceny. V týdnu mají otevřeno už od 7:30, takže můžete skočit na sladkou snídani.
  • Cukrárna Cacao: Tato cukrárna má několik poboček v různých částech Prahy. Cacao je známé pro své moderní a stylové prostředí a nabízí širokou škálu dortů, zákusků, koláčů a dalších sladkých pochoutek. Je oblíbenou destinací pro milovníky sladkého a je často doporučováno jako jedno z nejlepších míst na dezerty v Praze.

Víte, jak se jmenuje nejstarší cukrárna v Praze?

Nejstarší cukrárna v Praze se jmenovala U Červené židle a byla založena v roce 1720. Tato cukrárna, i když už pod jiným jménem Choco Café, se nachází v historickém centru Prahy 1 – Staré Město, v ulici Liliová, nedaleko Staroměstského náměstí. Má bohatou historii a je známá svými tradičními cukrovinkami a dezerty. Můžete ochutnat například makronky, pralinky, nebo zmrzlinové poháry nebo skvělou horkou čokoládu s různými neobvyklými příchutěmi – s mořskou solí, s kořením masala, s ořechy a šlehačkou a nebo s ovocem a dalšími dobrotami. Najdete tu ale i slané dobroty, jako quiche nebo saláty. Cukrárna je oblíbená pro svou autentickou atmosféru a kvalitní sladkosti, prostě se tu stavte a vyzkoušejte sami!

  • denně čerstvé dorty
  • ručně vyráběné čokoládové pralinky nebo tabulkové čokolády
  • zakázková výroba
  • rezervace telefonicky
  • otevírací doba – pondělí – neděle 11:00 – 20:00
  • Adresa Liliová 250/4, 110 00 Staré Město

My samozřejmě nemůžeme chybět

Cukrárna Frutiko je známá svou nabídkou originálních a luxusních ovocných kytic a dárkových košů. Naše produkty jsou zaměřeny na kombinaci čerstvého ovoce, čokolády, květin a dalších exkluzivních ingrediencí, které vytvářejí atraktivní a lahodné aranžmá. Frutiko se specializuje na prezentaci ovoce a sladkostí ve formě téměř uměleckých děl. Nabídka zahrnuje různé typy aranžmá a košů, jako jsou ovocné kytice, ovoce ve formě dortů a muffinů, cupcakes, ovocné kytice a další dobroty. Klademe důraz na kvalitu a čerstvost ingrediencí, abychom zákazníkům poskytli nejlepší možný zážitek.

Frutiko také nabízí možnost online objednávky a rozvoz dortů květin a dárků po celé České republice. Zákazníci mohou vybrat ze široké škály produktů, přizpůsobit je svým potřebám a odeslat je jako dárek nebo si je objednat pro sebe. Doručení je možné od pondělí do pátku po celé ČR a o víkendu i po Praze a okolí.

Seznamte se s naší aktuální nabídkou a službami, neboť se mohou čas od času měnit, občas totiž přidáváme nové produkty a každý měsíc vás potěší i slevy na ovocné kytice, dorty nebo květinové boxy a pugety.

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář