DIY obličejové masky plné vitamínů

Trendy a zajímavosti o MDŽ 2020
3.3.2020
Aktuální informace pro zákazníky v souvislosti s koronavirem
12.3.2020

Obličejové masky jsou část kosmetické péče, která je velmi často u spousty žen (a vlastně i mužů) opomíjená a zanedbávaná. Jak často je používat a jaké si můžete velice jednoduše vytvořit doma pomocí několika surovin? Mám pro vás recepty pro rozzáření pleti, její zesvětlení a na své si přijdou i majitelé problematické pleti či pleti s otoky.

Než se ale vrhneme na samotné recepty, mám několik pravidel, které se k používání čerstvých masek vážou a na které bychom neměli zapomínat.
1. Masky používejte nejlépe 2x týdně.
2. Nanášejte je na vyčištěnou pleť, nejlépe po teplé sprše, jelikož budete mít otevřené póry a pokožka se líp ‚nacucá‘ všech vitamínů.
3. Čerstvé masky spotřebujte hned a pokud to nezvládnete, uchovávejte je v uzavřené dóze v lednici max 24 hodin.
4. Pokud vás jakákoli maska bude štípat, nebo svědit, okamžitě ji omyjte vlažnou vodou.
5. Masky nanášejte nejlépe čistým plochým štětcem na make-up, jde to lépe než rukou.

Tak hurá na recepty!

Nestárnoucí kombinace jahod a banánu

Budete potřebovat: Banán, jahody, med
Vlastně asi neznám nikoho, kdo by jahody a banány neměl rád. Jsou to vlastně i nejoblíbenější ingredience Frutiko květin a proto nemůžu začít jinak než maskou z těchto dvou dobrot. Banány mají nejen vysoký obsah draslíku a fytohormonů ‚štěstí‘, ale obsahují i vitamíny B, A, E a C. Jahody mají vitamínu C ještě o něco více a ze všech druhů ovoce jsou snad druh s největším antioxidačním účinkem. Proto pokud vám zbydou třeba z nějaké kytice, rozmačkejte (klidně vidličkou) cca 50/50 banán, jahody a můžete přidat kapku medu. Pleť po této masce bude rozzářená a díky vitamínu C může maska pomoci ke zmírnění pigmentových skvrn.

TIP: Dopřejte si s touto maskou peeling. Zrníčka jahod poslouží skvěle pro odstranění odumřelých kožních buněk a nečistot. Ale opatrně, zrnka nejsou nejjemnější a proto doporučuju jen opravdu lehkou a rychlou masáž.

Špenát nejen pro svaly

Budete potřebovat:  Špenát, banán, zázvor, mátu
Kdo by to byl řekl, že by mohl být špenát fajn na pleť. A věřte mi nebo ne, on je! Je plný antioxidantů a vitamínů A, E, C, K, meď, zinek, hořčík, niacin a omega-3 mastné kyseliny. Banán už známe a zázvor v kombinaci s mátou dodá pleti energii jako blázen! Masku nevytvoříte tak jednoduše jako první, ale bude se vám hodit mixér. Rozmíchejte cca 10 špenátových listů, 5 lístků máty, 3 plátky zázvoru a polovinu banánu. Pokud nemáte čerstvé, nahraďte mraženým špenátem, sušenou mátou a mletým zázvorem, ale čím více šerstvosti, tím lépe. A opatrně, kvůli obsahu zázvoru není maska pro hodně citlivé tvářičky, pokud vás tedy bude pálit, raději hned sundejte.

Hydratace pro všechny typy pleti

Budete potřebovat: Okurku, aloe vera šťávu, med, sušené mléko nebo ovesné hedvábí
Maska, která pleti dodá obrovskou dávku hydratace a proteinů. A že máte pleť mastnou a hydrataci nepotřebujete? Nikdy nezapomínejte, že každá pleť potřebuje hydratovat. Často se totiž stává, že mastící se pleť je jen důsledek opravdu dehydrované pleti, která volá o pomoc. Postup je jednoduchý. Rozmixujte 1/2 nejlépe bio okurky, přidejte 2 lžíce aloe vera, lžíci medu a zahušťujte směs sušeným mlékem do té doby, dokud z ní nevznikne hustější pasta, kterou nanesete na obličej a 15 minut necháte působit.

Ať už se rozhodnete pro kteroukoli masku, budeme rádi když nám dáte vědět, jak jste spokojené. Dopřejte si s přicházejícím jarem co nejvíc péče a radosti, ať už s kytičkou, nebo domácí maskou. Vaše Adela 

 

Adéla Kožinová
Adéla Kožinová
Maminka, blogerka, influencerka a autorka článků blogu.

Napsat komentář