Den matek 2018 s Frutiko

Tipy na jídlo pro zamilované
19.4.2018
Jak pěstovat tropické rostliny v bytě?
27.5.2018
Den matek 2018

Darujte mamice krásné tulipány

Proč slavíme Den matek? V tomto článku se dočtete vše, co potřebujete vědět ke Dni matek, který v roce 2018 slavíme v neděli 13. května 2018.

Den matek je jeden z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších svátků, které každoročně slavíme v České republice, ale i po celém světě. Vzpomínáme tím na naše maminky.

Dort ve tvaru srdce mamince

Dort ve tvaru srdce mamince

Ovocná kytice mamince

Ovocná kytice mamince

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro oslavu Dni matek nerozhoduje, jestli jde o maminku pečovatelku, adoptivní, nebo pěstounskou maminku. Této svátek nediskriminuje a nedělá rozdíly. Oslavujeme ty ženy, které nás vychovávaly a předávaly lásku. Oslavuje matky i babičky.

Den matek 2018

Darujte mamice krásné tulipány

Odkud pochází svátek Den Matek a jaká je jeho historie?

Původ tohoto svátku se datuje z období starověkého Řecka, kde se slavil svátek plodnosti a matek, spojený s uctíváním pohanské bohyně Rhey = Kybelé, matky bohů. Myšlenka mezinárodních a pravidelných oslav tohoto svátku vznikla roku 1907 na počest Anny Reeves Jarvisové, která bojovala za práva matek. Poprvé byl veřejně slaven o rok později. V roce 1914 vyhlásil tehdejší prezident USA Woodrow Wilson první oficiální oslavu Dne matek coby celonárodního svátku, konající se druhou květnovou neděli.

Tradiční dárek ke Dni matek je kytice nebo něco sladkého, originálního, osobního. Cokoliv, co mají Vaše maminky rády. Třeba i snídaně do postele.

Speciálí nabídku určeou maminkám ke Dni matek naleznete na našich stránkách www.Frutiko.cz/den-matek

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář