Čím se liší kytice pro muže a ženu?

Tulipány: řezané i v květináči | Jak na ně? | Frutiko.cz blog
24.1.2019
Jak pěstovat krásné orchideje v bytě?
27.1.2019

Darovat muži květinu?

Květiny vždy navozují dobrý dojem. Jsou vhodné jak na přivítanou, tak třeba na usmířenou a samozřejmě jsou ideálním dárkem k celé řadě slavnostních příležitostí. Jak je to ale s květinami pro muže? Darovat květiny ženě je celkem přirozená věc. Mužům obvykle darujeme láhev alkoholu. Pokud chcete darovat květinu muži, měla by se přeci jen lišit od té, která je určená pro ženu.

Kytice pro ženy

Pro ženy jsou vhodné kytice pestřejších barev, ve vazbě kulaté či do výšky. Je však potřeba vzít potaz, pro jakou ženu je kytice určená.

Pro velmi malé slečny je vhodná kytice jemnější, kterou lze doplnit bonbónky nebo drobnou hračkou. Pro mladé slečny můžete nechat uvázat kytici romantickou, třeba z frézií, které jsou krásně pestré a nevíc příjemně voní.

Zralá žena, v níž se mísí zkušenost s krásou, uvítá kytici smíšenou. Pro babičku můžete zvolit kytici decentní, do níž rozhodně patří orchidea nebo karafiáty.

Kytice jsou různé i pro různé druhy příležitostí. K narozeninám či svátku jsou vhodné všechny druhy pugétů. Pokud chcete ženě darovat kytici k výročí svatby, bylo by milé, kdyby obsahovala květy stejné, jako byly v kytici svatební.

Kytice pro muže

Chcete – li darovat kytici muži, ideální je vazba na vysoko, s decentní barevností květů. Kytice by měla obsahovat větší květy, které mají jednodušší tvar. Velmi vhodnou volbou jsou květiny exotické a tropické, mezi něž patří orchideje či strelície. Co se barev týká, měly by být spíše sytější a výraznější. Nemusíte se bát sáhnout ani po modrých růžích. Není vhodné darovat mužům květiny s omamnou vůní. Pokud chcete květiny s vůní, sáhněte do nabídky zemitých vůní. Těmi disponuje vlčí bob či tulipán.

Originální klobásová kytice

Krabička modrých růží pro tatínka

Kytice z uzenin a sýra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokud obdarovaného znáte, můžete si dovolit i kytici výstřednější, která bude odrážet jeho záliby či chutě. Lze ji doplnit zeleninou, klobásami nebo malými lahvičkami s alkoholem.

Muži, kteří mají rádi sladké ocení i ovocnáé kytice z ovoce a čokolády.

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář