DIY vánoční květina z Frutiko boxu
5.12.2019
Adventní čas
11.12.2019

Mikuláš má sice podle kalendáře svátek až zítra, ale ten svatý chodí podle české tradice už v podvečer 5.12, což je právě dnes. Kdo byl vlastně svatý Mikuláš? Přesně svatý Mikuláš z Myry byl biskup, který byl velmi oblíbený kvůli své štědrosti potřebným a záchraně nespravedlivě obviněných. Na jeho přímluvu se událo hodně zázraků a jedná se o jednoho z nejuctívanějších svatých v celém křesťanství.

U nás je představován v dlouhém biskupském oděvu s dlouhým bílým plnovousem a spolu s andělem a čertem obchází české domácnosti s dětmi. Spolu s anděli rozdává hodným dětem dárky a čerti symbolicky straší zlobivé děti.

Mikulášem začíná doba adventní a příprava na Vánoce, tudíž se nejedná o velké dary, které nosí, ale tradiční mikulášská nadílka obsahuje spíše drobné sladkosti a ovoce, i když komerční doba dnes přináší potěšení i dospělým třeba v podobě adventního kalendáře s kosmetikou a pokud se chcete u dětí vyvarovat sladkostí, existuje třeba lego adventní kalendář nebo můžete vyrobit domácí, kam dáte drobné dárky. Může se jednat o papírové pytlíky pověšené na dřevěném stromečku nebo domeček s okýnky. Je to jen na vaší fantazii a věřím, že děti netradiční adventní kalendář, který jim zkrátí čekání na Ježíška, určitě ocení.

Pokud byste chtěli dát dětem zdravý a netradiční dárek, Frutiko pro vás připravilo speciální vánoční nadílku jak v podobě ovocných květin, tak těch živých a vánočního cukroví.

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář