Důvody, proč se neobejdete bez čokolády

Cupcakes jako občerstvení pro firemní vánoční večírky
8.12.2018
Škodí nám cukr v ovoci?
10.12.2018

variety chocolate pralines

Odborníci se neshodnou, co signalizují naše chutě. Někteří tvrdí že mozek vysílá signál, že tělu chybí nějaká důležitá látka, kterou daná potravina obsahuje. Jiní tvrdí, že se jedná o pouhý mýtus. Podle nich si tělo o důležité látky říct neumí. V podvědomí máme zafixováno, že cukr je zdrojem energie pro tělo. Než však sáhnete po sušence ze „sámošky“, vyzkoušejte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

Poznáte kvalitní čokoládu?

Nejdůležitějším faktorem je obsah kakaových bobů. Na všech kvalitních čokoládách je obsah kakaa uveden na obalu v procentech. Minimum kvalitní čokolády je 75%. Kvalitní belgickou čokoládu s vysokým obsahem kakaa používáme i my pro výrobu našich originálních kytic. Čokoláda je nejen lahodná, ale je zdravější více než myslíte.

Pomocník při stresu a únavě

Čeká vás zkouška, důležitý pohovor nebo jen obyčejný den plný vytížení? Dejte si čokoládu. Látky obsažené v čokoládě působí mírně antidepresivně, pomáhají proti bolestem hlavy a mnohdy zaženou úzkost. Mozek se zvládne lépe soustředit na konkrétní situace. Budete mít mnohem víc energie, podobně jako po vypití kávy. Lepší náladou a s pomocí čokolády oddálíte stárnutí. Postačí vám pár kostiček denně.

Zatočte s chudokrevností a osteoporózou

Před těmito potížemi vám pomůže draslík, hořčík, měď, železo, vápník a fluor, které jsou obsaženy v kvalitní čokoládě. Pokud vás trápí syndrom neklidných nohou nebo nepříjemné příznaky menopauzy, dejte tabulku čokolády týdně a uvidíte, že se příznaky zmírní. Uleví se vám už po jedné tabulce za týden.

Čokoládové afrodiziakum

Výzkumy prokázaly zvýšenou chuť na sex pouze u žen. Paradoxně na muže, pouze v tomto ohledu, čokoláda působí opačně.

Lázně z čokolády

Čokoládové lázně jsou stále oblíbenějším a vyhledávaným typem wellness pobytů. Zdravotní vliv není nijak prokázaný, ale relaxační účinky čokoládě upřít nemůžeme.

Snižte svůj cholesterol

Kromě červeného vína nebo ořechů je i kvalitní čokoláda skvělým pomocníkem při boji s vysokým cholesterolem. Pozor na obyčejné levné čokolády, mohou mít opačný účinek. Pouze kvalitní čokolády jsou plné antioxidantů, které snižují obsah cholesterolu v těle.

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář