Vzdušné rostliny jsou krásnou dekorací pro každý interiér
4.3.2018
Den učitelů 2018
17.3.2018
MDŽ

MDŽ

Mezinárodní den žen se slaví 8. března.  Tento svátek lidé ve většině případů buď dodržují, nebo ignorují. Historie oslav Mezinárodního dne žen sahá do let 1908, kdy si lidé připomínají velké shromáždění za volební právo žen a stávku švadlen v New Yorku.  V České republice se tento svátek stal jakýmsi symbolem dob komunismu, kdy se ženy obdarovávali karafiáty, v podnicích se popíjelo a představitelky Svazu žen pozpěvovaly komunistické verše. Právě kvůli spojení s bývalým režimem přestali v současné době někteří tento den slavit. Dalším konkurenčním svátkem by se mohl nabízet i únorový Valentýn – svátek všech zamilovaných.

Frutiko Mezinárodní den žen

Frutiko Mezinárodní den žen

Poděkování všem ženám

Na druhou stranu je Mezinárodní den žen svátek, kdy můžeme poděkovat ženám v našem okolí a praví gentlemani využijí každé příležitosti, jak své ženě udělat radost a poděkovat za to, že je na světě.

Co darovat ženě k Mezinárodnímu dni žen?

Nejčastějším dárkem je květina. Ať už tradiční karafiát, který přichází opět do módy, nebo pugét jejich oblíbených květin. Pokud však chcete být originální, nemusíte zstat pouze u kytic živých. Krásným překvapením pro každou ženu bude ovocná nebo dortová kytice, vyrobená z těch nejkvalitnějších a surovin.

Frutiko si právě pro tyto příležitosti připravilo speciální nabídku pro ženy k jejich speciálnímu svátku.

Originální kytice nejen k MDŽ

Originální kytice nejen k MDŽ

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář