Chryzantémy řezané i v květináči | Jak je pěstovat a starat se o ně aby vydrželi?

Jaké květiny k promoci?
16.9.2018
Jak na catering, na který vaši zaměstnanci nezapomenou?
26.10.2018

krasna chryzantema kvete na podzim

Chryzantéma, jinak také listopadka je symbolem přicházejícího podzimu. Tyto květiny mají velkou výdrž a přežijí i chladné počasí a nemnoho vody. Vysazují se již na jaře a kvetou od srpna do října. Jejich krásně barevné květy dlouho vydrží a zdobí zahrady a balkony až do prvních mrazů.

Chryzantéma má také přezdívku dušička, protože je oblíbenou květinou na hrob. Nenechte se ale odradit, jako součást pugétu v kombinaci s dalšími květinami vypadá nádherně! Pochází z Číny a Japonska, kde se těší velké oblibě. Její květy mají rozmanité barvy a jsou dokonce léčivé.

chryzantena jak pestovat

krasná chryzantéma kvete na podzim

Chryzantémy mají mnoho barev, druhů a velikostí květů. Chryzantémy s nejdrobnějšími květy takzvané santinky se hojně používají ve floristice pro aranžování kulatých pugetů. K dostání jsou v zelené, bílé, žluté i fialové barvě. Velkokvěté chryzantémy najdete i v barvě krémová, oranžové, růžové či sytě červené/bordó.

Jak pěstovat chryzantémy na zahradě a v květináči?

Pokud sázíte chryzantémy do zahrádky umístěte je v dostatečné vzdálenosti od sebe, aby měli místo růst a kvést. Dopřejte jim dostatek vody, hnojiva a sluníčka. Chryzantémy v květináči umístěte do chladné slunné místnosti, nemají rády teplo, vyhovuje jim kolem 10 – 15ti stupňů. 
Pokud jste dostali řezané chryzantémy v pugétu, než vložíte květinu do vody, odstraňte listy, které by mohly ve vodě uhnívat. Vodu pouze doplňujte a stonky pravidelně zkracujte.

Naše pugéty:
Karafiáty, chryzantémy

chryzantemy rezane puget

řezané chryzantémy v pugetu


Květinový mix slunečnice

chryzantema puget obrazek

Chryzantémy bílé, žluté a santini

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář