Gerbery: Jak je pěstovat? Ve váze či květináči?
20.1.2019
Tulipány: řezané i v květináči | Jak na ně? | Frutiko.cz blog
24.1.2019
ruze pece obrazek

jak se starat o růže

Růže jsou nejoblíbenější květiny na světě a to oprávněně pro jejich krásu, noblesu i výdrž. Tato keřovitá rostlina roste na popínavých keřích v zemích mírného pásu. Největšími vývozci jsou Holandsko, Ekvádor, Keňa a Kolumbie. Růží existuje více než sto druhů, u nás v Čechách roste čtrnáct druhů, nejznámější je růže šípková.

Frutiko dováží růže v délce min. 60 cm z Holandska. V nabídce jsou růže rudé, růžové, bílé, krémové i modré. Cena za jednu růži se pohybuje od 50ti do 80 Kč dle barvy, sezóny a velikosti.

Znáte význam jednotlivých barev růží?

 

barevne ruze frutiko

barvy růží

Rudá/červená značí lásku a vášeň. Bílá je symbolem čistoty a nevinnosti, proto se často dává do svatebních kytic. Růžová taktéž vyjadřuje lásku, ale spíše romantickou, lze jí také vyjádřit obdiv, úctu či poděkování. Žlutá značí platonickou lásku, můžete díky ní popřát radost, štěstí či brzké uzdravení. Modrá symbolizuje věrnost.

Pokud jste růže obdrželi a chcete a by Vám dlouho vydržely, poradíme Vám jak se o růže starat.

Trvanlivost čerstvé růže prodloužíme, pokud ji asi na dvě hodiny postavíme do teplé vody kolem 40°C v chladné místnosti. Nestavíme květy do průvanu, ani na přímé slunce a každodenně vyměňujeme vodu. Seřízneme je pod pravým úhlem –  šikmý řez zvětšuje plochu, která přijímá vodu. Přidat můžete i živiny v prášku.

Oblíbené kytice růží:

100 Rudých růží

puget 100 ruzi frutiko

100 rudých růží

 

Růže se zdobením

jedna ruda ruze

Jedna růže se zdobením

Mixovaný puget s růžemi

kytice ruzi mix ruzova

Růžová mixovaná kytice s růžemi

Květinový box s růžemi

kvetinovy box ruze

krabice rudých růží srdce

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář