Co dělat jako single na Valentýna
8.2.2017
Nejkrásnější květiny z Holandska
23.3.2017

Barvy tulipánů

Květiny umožňují říci hodně bez použití slov. Jazyk květin byl ve viktoriánských dobách složitý, s každým květem se vyjadřoval jiný význam. I v dnešní době můžeme díky barvám vyjádřit, co máme na mysli. A na jaře jsou tulipány skvělou volbou. Přečtěte si, co která barva znamená:

Barvy tulipánů

Červené tulipány vyjadřují lásku. Červená barva evokuje vášeň a romantiku. Tulipány jsou květiny spojené s 11. výročí svatby. Máte-li desetiletí plus jeden rok společně, nebo jen chcete vyjádřit Vaši lásku, pak darujte červené tulipány.

Žluté květy byly kdysi spojeny s žárlivostí a beznadějnou láskou. Ale moderní interpretace dostaly mnohem slunečnější významy. Žluté tulipány vyznačují naději a veselé myšlenky, zážitky. Žlutá je také barva přátelství.

Růžové květy vyjádřují štěstí a sebevědomí. To z nich dělá velmi dobrou volbu při gratulacích k získání nového zaměstnání nebo povýšení.

Chcete-li své partnerce vyjádřit, že je Vaše královna, vyberte tulipány fialové. Fialová již od pradávna barvou královské hodnosti.

Frutiko nově  nabízí  krabice plné krásných tulipánů. Vyjádřete se barvou a objednejte na www.frutiko.cz.

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář