Originální japonský recept: zákusky s květinami

Zákon pro zelenější Paříž
19.9.2016
Svět je opravdu malý! Svět miniatur
19.10.2016

Květinové zákusky s pravými květinami můžete ochutnat v Japonsku. V Tokyu letí lahodné zákusky s jedlými kvítky zalitými průhledným želé.

bavarian-cream-flower-bavarois-dessert-havaro-11

Jedlé květiny jsou dnes již k sehnání i u nás a proto si tento netradiční japonský zákusek můžete vychutnat i u Vás doma. Přinášíme Vám jednoduchý recept:

gelatincake8-650x316

Ingredience pro krém:

1 lžíce rostlinného oleje
3 šálky mléka
1 čajová lžička vanilkového cukru
5 lžic cukru
5 žloutky
15 g (3 kusy) želatiny
3 lžíce vody
125 g šlehačky

Do hrnce nasypeme cukr a doprostřed rozklepneme žloutek vejce. Dřevěnou špachtlí důkladně vmícháme žloutek do cukru. Stejným způsobem vmícháme postupně i další 4 žloutky. V jiném hrnci ohříváme mléko a vmícháme vanilku. Z plotny stáhneme těsně před varem. Obsah obou hrnců spojíme a smícháme.

Do velkého hrnce nalijeme vodu tak aby sahala do 3/4 hrnce a na plotně zahřejeme. Těsně před varem stáhneme a do hrnce vložíme menší hrnec s krémem a mícháme.

Nyní jdeme na želatinu!

0-s1fwlaeclyque542-545x409

Do našeho želé přidáváme vodu a přivedeme do mírného varu. Jakmile se zcela roztaví, přidáme náš krém, který musí vychladnout. Potom v malé misce rozšleháme šlehačku s vaječnými žloutky a můžeme pomalu přidávat mléko. Potom se směs vylije na hliníkovou fólii a ponecháme ji v lednici po dobu 6 hodin. Po 6 hodinách můžeme začít připravovat naše želé!bavarian-cream-flower-bavarois-dessert-havaro-12

Ingredience pro želé:

2 šálky šťávy

3 lžíce škrobu

1 Lžíce cukru

Připravte si všechny přísady a vařte na pánvi do zhoustnutí. Poté poklademe ovocem, zalijeme želé a dáme opět do chladničky. Nyní jste připraveni ochutnat! Dobrou chuť!

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář