Strašidelný svátek Halloween baví děti i dospělé

všechno nejlepší, oslava, party
Dárek, který se dá sníst? Jasně!
12.10.2020
Jak vyrobit ovocnou kytici? Návod krok za krokem
21.10.2020

Strašidelný svátek Halloween se v Česku stává čím dál oblíbenějším. A proč taky ne, je zábavný a baví především děti. Rády převlékají do kostýmů a když jde o kostýmy, které jsou strašidelné, je o pořádnou zábavu postaráno. Pozadu ovšem nezůstáváme ani my dospělí. 

Oslavy tohoto svátku se úplně původně rozšířily v Irsku, kde se tak oslavoval svátek Všech svatých a až později se díky vystěhovalcům dostal v 19. století do Ameriky. Tam si získal největší oblibu a odtud se rozšířil do dalších zemí celého světa. Převážně se slaví v anglicky mluvících zemích – v již zmíněném USA, dále pak v Kanadě, Austrálii, Velké Británii a Irsku.

Dýně a kostlivci, to je Halloween

Halloween se každoročně slaví 31.října a v podvečer tohoto dne chodí děti převlečené do strašidelných kostýmů od domu k domu a s pořekadlem “ Trick or treat“, což znamená „Dejte mi koledu nebo vám něco provedu“.

Symbolem svátku Halloween se stala vyřezávaná a vydlabaná dýně, v které je umístěna svíčka. Nezůstalo ovšem jen dýně a mezi další  duchové, čarodějnice, kostlivci, příšery, černé kočky a v neposlední řadě třeba i oheň a košťata. Typickými barvami jsou oranžová a černá.

Oslavy Halloweenu v Česku

U nás v Česku se Halloween sice slaví, ale ne v takové míře a podobě jako v Americe. Pořádají se spíše halloweenské párty nebo večírky. Do strašidelných kostýmů čarodějek, kostlivců a jiných příšer se převlékají jak děti, tak i dospělí a čím děsivější kostýmy to jsou, tím větší úspěch vás bude čekat. Úkolem tohoto svátku je totiž i pořádně vyděsit, samozřejmě s ohledem na věk zúčastněných 🙂

Takže čím více strašidelných a děsivých dekorací bude vaše halloweenská párty nebo oslava zdobit, tím více své hosty vyděsíte. S dekorací a zdobením si můžete navíc pořádně vyhrát a proměnit váš domov v to nejděsivější doupě plné kostlivců, pavučin a mrtvol. Nezapomeňte ani na dostatečně ponuré osvětlení a párty může začít!

To pravé občerstvení na Halloween 2020

Dobroty ve tvaru uříznutých prstů, kousků kůže nebo úlomků kostí vám nenabídneme, ale co byste řekli na dobroty z popcakes, halloweenské muffiny nebo Halloween kytici z čerstvého ovoce? 

Sladké halloweenské dobroty

Mňam, tak těmihle dobrotami budete za hvězdu večera! Nejen, že parádně vypadají, ale na jejich chuť, nejen díky belgické čokoládě, budete vzpomínat minimálně tak dlouho, jako na vaši nezapomenutelnou halloweenskou párty. 

Na úplnou halloweenskou nabídku mrkněte na naše stránky Frutiko.cz/halloween-2020

Slavit Halloween můžete i zdravěji

A kdo má raději ovoce nebo prostě jen holduje zdravějšímu životnímu stylu, najde v naší nabídce halloweenskou kytici z čerstvého ovoce nebo ovocnou bonboniéru. A aby to přece jenom nebylo tak moc zdravé, jsou některé kousky (například duchové z ananasu) namočené v belgické čokoládě – bílé nebo tmavé. Navíc u kytice si můžete vybrat, zda ji chcete mít v květináči nebo v dýni.

Vzhledem k situaci si velkolepé párty budeme muset odpustit, ale i v rodinném kruhu se můžete skvěle pobavit. A ať už budete Halloween slavit s našimi dobrotami nebo bez nich, přejeme vám ze srdce, abyste si ho užili přesně tak strašidelně a děsivě, jak si přejete! 😉

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář