Podzim i u vás doma

10 nejlepších doručovatelů květin v Praze
10.10.2019
Lampiony a návrat tohoto symbolu
21.10.2019
Frutiko- podzim

Co se vám vybaví, když se řekne podzim? Pokud pomineme to, že se zkracuje den, začíná být chladněji a občas zaprší, podzim je nádherné období. Pojďte se o tom nechat přesvědčit a užijte si ho letos i u vás doma.

Všude okolo jsou barvy, můžete si konečně obléct ten nový kabát, co vám tolik sluší, usrkávat teplé čaje, chumlat se do peřin s oblíbenýma knížkama a dobrotama od nás z Frutika, protože nemusíte myslet na to, že budete mít o pár gramů víc a v plavkách to půjde vidět. Konečně!

Osobně se ráda nechávám unést každým ročním obdobím, v mém podání to teda vypadá tak, že s každou změnou to měním i u sebe doma. Protřídím šatník, pořídím nové a nebo opráším staré dekorace a domovu tak vdechnu úplně novou energii, což je taková zábava! Věřím, že intuitivně to tak má a dělá spousta z nás, co si ale tento rok tuto změnu opravdu užít?

Podzim i u vás doma! Frutiko

Pár mých tipů:

1. Barvy
K podzimu tak nějak přirozeně patří oranžová a různé tlumené a teplé odstíny hnědé a zelené. Nemusíte nutně malovat stěny nebo pořizovat nové tapety, pořiďte si třeba jen pár dekorací v podobě dýní, nebo nové potahy na polštáře.

2. Maličkosti
Co třeba vzít na procházce lesem kousek kůry, mechu, nebo posbírat pár kaštanů nebo barevných lístků? Doma je dejte do skleněné mísy a uvidíte, jak skvěle to bude vypadat! Skvěle taky působí zapálené svíčky.

3. Svetry, deky a plédy 

Máte doma nějaký krásný pletený pléd? Přehoďte ho přes sedačku, nebo postel v ložnici. Vzhled sedačky či křesel dokážou oživit také napínací potahy, které je navíc ochrání před nevratným znečištěním. Svetry a kabáty zase pověste v předsíni na ramínka místo letních riflových bundiček a máte hotovo.

4. Podzimní pochutiny

Dýňová polévka, dýňové hranolky, nebo dýňové rizoto. Dýně na sto způsobů a kořeněnější jídla se k podzimu skvěle hodí. A nesmíme zapomenout na všechny různé čaje a opravdové zeleninové vývary, mňam!

5. Nechejte to na nás

Věděli jste, že máme i speciální podzimní pugét, nebo halloweenské mňamky? Podzimní květina udělá radost všem ženám a sladkosti se strašidýlky nebo pavouky zase z letošního Halloweenu udělají nezapomenutelný pro každé dítě a vlastně i dospělého 🙂

Nezapomeňte, že Halloween bude už 31.10.! Krásný podzim <3

 

Adéla Kožinová
Adéla Kožinová
Maminka, blogerka, influencerka a autorka článků blogu.

Napsat komentář