5 tipů na dokonalé Velikonoce
19.4.2019
První máj plný (sebe)lásky
30.4.2019

Nejedna z nás možná vyzkoušela při přípravě jídla použít salátovou okurku na pleť jako masku.
Jak můžeme využít ovoce jinak než k jídlu? Třeba v kosmetice. Navíc je to levný a zdravý způsob, jak pečovat o svoje tělo.


Pokud chcete zkusit jinou masku na obličej než z okurky, sáhněte po avokádu, které obsahuje zdravé tuky a vitaminy. Stačí ho pouze rozmačkat a vetřít do pleti. Přidat do něj můžete také med nebo jogurt. Z avokádové slupky lze vyrobit skvělý peeling, a to přidáním olivového oleje, krystalového cukru a pár kapek esenciálního oleje pro vůni a pokud si ho chcete uchovat na příště, přidejte také ocet jako konzervant.

Díky drobným zrníčkům se na výrobu domácího peelingu hodí také jahody. Kdo by je nemiloval? Jsou bohatým zdrojem vitaminu C a minerálů a vaší pleti udělají moc dobře. Přidáním trošky olivového oleje a soli vznikne právě účinný peeling, který zaručeně odstraní odumřelé části kůže.
Jednoduchá maska z rozmačkaných jahod a jogurt se hodí na problematickou aknózní pleť a je tak velmi vhodná pro lidi s mastnou pletí.

Rychlou masku na vlasy lze připravit třeba z banánu, který hydratuje a dodává vlasové pokožce vitaminy a minerály, a to smícháním rozmačkaného banánu, lžíce medu, jogurtu a šťávy z poloviny citronu. Tu naneseme na umyté vlhké vlasy a po půl hodině umyjeme.

K domácí péči o nohy se výborně hodí citrusy. Šťávou z jednoho citronu potřeme nohy a poté je ponoříme do teplé vody, kam jsme vymačkali šťávu ze dvou citronů. Nohy ve vodě necháme, než vychladne. Tato koupel zničí choroboplodné zárodky, kůži zesvětlí a změkčí.

Lenka Bardúnová Růžičková
Lenka Bardúnová Růžičková
Maminka na mateřské, autorka článků pro Frutiko.

Napsat komentář