Cupcakes jako občerstvení pro firemní vánoční večírky

Jakou barvu růží zvolit?
7.12.2018
Důvody, proč se neobejdete bez čokolády
8.12.2018

Vánoční firemní večírky jsou obdobím potkávání se a setkávání zaměstnanců na jiné, než pracovní úrovni. Všichni mají možnost poznat se navzájem i po stránce neformální. Je důležitá i změna prostředí a témat pro hovory. Není potřeba řešit pracovní záležitosti a zaměstnanci se mohou věnovat zábavě a odpočinku. Firemní a nejen vánoční večírek je skvělou příležitostí pro stmelování kolektivu a zlepšování celkové atmosféry ve firmě. Pro firemní nováčky je to příležitost, jak v neformálním prostředí poznat své kolegy.

Na co při přípravě nezapomenout?

Kromě zábavy je pro firemní večírek také důležitý catering. Nejen bezchybný servis, ale i chutné a skvělé jídlo pomohou navodit příjemnou atmosféru. Pokud zvolíte catering, který připraví profesionálové, vyhnete se celé řadě zbytečných starostí. Ideální variantou je raut, který je realizovaný formou bufetu. Raut obsahuje jak studené, tak i teplé pohoštění, zeleninové saláty, ovoce a samozřejmě i něco sladkého.

Ochutnejte cupcake

Méně tradiční, přitom ideální součást rautu tvoří cupcakes. Jsou to malé dortíky, které jsou servírované pro jednu osobu. První zmínka o těchto lahodných zákuscích se objevuje ke konci 18. století. Základ tvoří jemné těsto, které připomíná korpus připravovaný pro dorty. To se nalije do košíčku z papíru či alobalu. V současné době se pro pečení základu využívají formy na muffiny. Po upečení se cupcakes zdobí krémem nebo se na ozdobu může také použít marcipán či fondán. Na dozdobení se využívají další potravinářské přízdoby.

Využít můžete cupcakes z naší nabídky. Jednotlivé kousky namáčíme do kvalitní belgické čokolády, zdobíme oříšky, fondánem a čokoládou a aranžujeme na podnosy a tácy, které se pak stanou netradiční a velmi originální jedlou dekorací na každém slavnostním stole.

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář