Jaké květiny k promoci?

Léčivé bylinky v naší domácnosti
28.8.2018
Chryzantémy řezané i v květináči | Jak je pěstovat a starat se o ně aby vydrželi?
24.10.2018

promoce

Promoce je slavnostní příležitost, při níž se předávají diplomy, které jsou dokladem o završení univerzitního studia či dalších akademických a vědeckých titulů. Vzhledem k tomu, že je to velmi slavnostní okamžik pro studenty, který se odehrává na historických či důležitých místech fakulty, v žádném případě by se neměl obejít bez slavnostní kytice. S jejím předáním však nesmíte spěchat. K předání dochází až po úplném ukončení celého slavnostního ceremoniálu. Většinou to bývá i mimo místnost, v níž se slavnostní okamžiky odehrávaly.

Pokud chcete, aby byla kytice slavnostní, sáhněte do nabídky méně tradičních květin, mezi něž patří strelície, helikonie, anthurie či různé druhy orchidejí.Květiny nechte uvázat do netradičních a exoticky vyhlížejících vazeb.

Jakou květinu zvolit?

Pro tento slavnostní okamžik jsou vhodné květiny spíše exotické, které jsou upravené do méně tradiční vazby.

  • Kytice pro ženy

Pokud vybíráte kytici k promoci pro ženu, je potřeba se řídit nejen slavnostním okamžikem, ale i věkem ženy. Pro mladší ročníky si můžeme dovolit kytice v pestrých barvách. Pro ženy zralejší jsou vhodnější kytice méně výrazné. Určitě potěšíte růžemi nebo nádhernými liliemi.

  • Kytice pro muže

Vzhledem k tomu, že mužům se květiny darují především při velmi slavnostních příležitostech, ke kterým promoce beze sporu patří, je vhodné darovat jim také květinu. Ideální pro tuto příležitost jsou kytice exotické v bambusové nebo lýkové vazbě, jež podtrhuje její technické pojetí. Pokud se nechají uschnout, zpravidla si zachovají svůj vzhled a vydrží velmi dlouhou dobu.

Ideální je, pokud je kytice uvázaná na výšku, květy v ní jsou v mužských barvách (především modrá a zelená), které může oživit výrazná květina v barvě žluté, oranžové či červené. Květy použité na vazbu by neměly vydávat příliš omamnou vůni. Ta není do kytice určené pro muže vhodná.

Prohlédněte si naši bohatou nabídku květin, které jsou k promoci ideální a potěší každého absolventa či maturanta.

Kytice „Veronika“ Růže a Santini Frutiko

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář