Klasické kytice potěší, ale jedlé kytice z čerstvého ovoce a čokolády přímo nadchnou oslavence jako netradiční dárek. Ukážeme Vám vyrobic kytice z ovoce.
Připravte si:
Hlávkový a střapatý salát
Melouny, jahody, hroznové víno, ananas, jablka
Květináč, dřevěné špejle
Postup:
Nejprve si květináč naplníme hlávkou ledového salátu a okolo nasázíme listy střapatého salátu. Ananas nakrájíme na kolečka cca 1 cm široká a vykrajovátkem z něj vykrojíme kytičky. Ostatní ovoce očistíme, nakrájíme a napícháme na dřevěné špejle. Špejle s ovocem pak zapichujeme do salátu a aranžujeme do květináče podle vlastní kreativity.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce. Jablíčka nakrájíme, namočíme do čokolády, necháme zaschnout a napícháme do kytice mezi zbylé ovoce.