DIY: Vytvořte si s dětmi jednoduchou čarodějnici na pálení

5 tipů, jak využít léčivé kopřivy
28.4.2021
3 tipy na zdravé svačiny z ovoce a zeleniny pro děti
20.5.2021

Večer 30. dubna to vypukne! Čeká nás svatojakubská noc, s kterou je spojené i pálení čarodějnic. A nejvíc se zpravidla těší děti. Vyrobte spolu s nimi jednoduchou čarodějnici. Uvidíte, že vás to bude bavit a navíc společně strávený čas je nejvíc!

Jedná se původně o starý pohanský svátek, který slavili už staří Keltové. Postupem času se změnil na lidový zvyk, který je v současné době už společenskou událostí. Dříve se věřilo, že tu noc vládly nečisté a zlé síly, více než kdy jindy, a že se čarodějnice slétají na sabat. Proto se této noci také říká „noc čarodějnic“. Pojďte si s námi vyrobit jednoduchou čarodějnici.

Jdeme na to!

Nemusíte mít obavy, vyrobit čarodějnici zvládne úplně každý a děti vám moc rády pomohou 🙂

Budete potřebovat:

  • 2 klacíky (záleží na tom, jak velkou chcete čarodějnici mít)
  • slámu na vyplnění
  • látku jakékoli barvy 
  • provázek
  • tempery
  • štětec
  • nůžky nebo řezák
  • malé větvičky, jehličí atd. na „vlasy“ 

1. Začněte s klacíky

Nejprve si svažte klacíky k sobě tak, aby vznikl kříž. Pak rozložte látku, doprostřed vložte slámu a potom svažte provázkem – tak vám vznikne hlava čarodějnice. Provázek pořádně utáhněte, udělejte uzel a nasaďte na vzniklý kříž.

2. Dotvořte detaily

Až budete mít čarodějnici hotovou, domalujte ji obličej. My jsme vytvořili celkem pozitivní čarodějnici bez bradavic a černé kočky :D, ale vy můžete pomocí temper namalovat čarodějnici hrůzostrašnou a děsivou. To už necháme na vás. Poté už stačí ji dodělat vlasy pomocí větviček nebo modřínových šišek, zkrátka čehokoliv, co najdete. Nebo můžete použít i starý šátek a uvázat ji ho místo vlasů na hlavu.

Hurá, je hotovo!

Jak bude vaše čarodějnice vypadat, záleží na tom, jak velké máte děti a hlavně, kolik na tvorbu máte času. My jsem tu naši, pozitivní, čarodějnici vyráběli se čtyřletým pomocníkem. A užili si u toho spoustu zábavy!

Inspirovali jsme vás naším jednoduchým návodem? Jestli se chystáte vyrábět čarodějnici, pošlete nám fotku do komentářů, budeme se těšit! 🙂

 

 

 

 

 

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář