Den Svatého Valentýna 2019. Jak oslavit svátek zamilovaných?

Karafiát: Jak se tato symbolická květina pěstuje?
29.1.2019
Pivoňky: Informace a tipy k pěstování
5.2.2019

Blíží se svátek Svatého Valentýna, neboli všech zamilovaných, který se jako každoročně slaví 14. 2. Letos připadá tento den na čtvrtek.

Svátek Svatého Valentýna je u některých jedním z nejdůležitějších dnů v roce, jiní jej naopak vůbec neslaví. Pravdou ale je, že tento původem americký svátek je

Mezi nejčastější dárek k Valentýnu pro ženu patří květina. Oblíbené jsou pugety rudých růží, někdo dá ale přednost romantické míchané květině v růžovém či krémovém odstínu. Hitem posledních let se staly takzvané flowerboxy, neboli květinové krabice. Elegantní klobouková krabice obsahuje floristickou hmotu s vodou a víživou, do které jsou zapíchány růže nebo jiné květiny. Krabice s květinami dlouho vydrží a navíc může mít například tvar srdce, což je na Valentýna naprosto ideální.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kdo by chtěl něco více originálního, může vybrat jedlou kytici Frutiko. V nabídce jsou kytice z ovoce v čokoládě, muffinů ale i klobásová či sýrová kytice pro muže se zeleninou a uzeninami. Kytičky z ovoce najdete i v menší velikosti od 449 Kč, takže můžete potěšit opravdu každého, včetně Vašich ratolestí.

Kytice z uzenin a sýra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kromě květin muži často kupují partnerkám bonboniéru či čokoládu, parfém, šperk nebo třeba plyšového medvídka a lahev dobrého vína či sektu. Pozvání na večeři do luxusní restaurace může být dárkem samo o sobě, gentleman by ale měl přinést alespoň jednu rudou růži. Většina dobrých restaurací přijímá rezervace na Valentýnský večer 14. 2. 2019 s předstihem, proto určitě nechoďte do restaurace na blint.

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář