Vzdušné rostliny jsou krásnou dekorací pro každý interiér

Valentýn jako skvělá příležitost vyznat se partnerovi
Důvody, proč slavit svatého Valentýna
12.2.2018
MDŽ
Mezinárodní den žen 2018
5.3.2018

Vzdušné rostliny – tilandsie nepotřebují pro svůj růst zeminu ani hydroponickou nádobu. Můžete je umístit na nějaký zajímavý podklad, kterým může být kámen, kůra nebo kousek větvičky a vytvoříte si tak velmi zajímavou a exotickou dekoraci. Pozor na podklad měděný, ten je pro rostliny jedovatý.

Svůj název vzdušné rostliny dostaly proto, že jejich kořeny slouží, ve většině případů, pouze k uchycení na stromech či skalách. Jsou velmi pevné.

Veškeré živiny a vlhkost získávají rostliny ze vzdušné vlhkosti a to pomocí malinkých šupinek, které se nacházejí na listech. Jednotlivé zástupce nalezneme jak v deštných pralesích, tak i v oblastech pouštních.

Pěstování v domácím prostředí se nemusíte obávat

Tyto rostlinky jsou velmi nenáročné a jejich pěstování se nemusíte vůbec obávat. Můžete si jimi vyzdobit nejen domácí interiér, ale i kancelář. Potřebují světlé místo, kde je rozptýlené světlo, nejlépe u jižního, východního nebo západního okna.

Aby rostlinky prospívaly, potřebují vodu, ideálně dešťovou. Náhradou může být voda balená či destilovaná s přídavkem hnojiva (samotná destilovaná voda neobsahuje žádné minerální prvky, proto není pro zalévání vhodná). Rostliny zalévejte 2-3x týdně. Jestliže je prostředí, v němž jsou umístěné, vlhčí, rosení omezte. Jestliže je prostředí teplé, přísun vody naopak zvyšte.

Tilandsie milují proudění vzduchu, proto je vhodné umístit je tam, kde je dostatečný přísun čerstvého vzduchu.

Jednou za měsíc můžete použít hnojivo, vyberte takové, které neobsahuje měď a do zálivky jej přidejte pouze minimální množství. S teplotou si nemusíte dělat starosti, rostlinky poměrně dobře snáší širší teplotní rozdíly během dne a noci. Pozor však dejte na teploty pod 12ºC.

Prohlédněte si naši rozsháhlou nabídku květin.

Květiny Frutiko.cz

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář