Překvapte tátu ke Dni otců originálním dárkem z Frutika

Rebarborová sezóna je tady! Zajímavosti + recept na skvělý koláč navíc
31.5.2021
Frutikovice – ananasová a jahodová pálenka
18.6.2021

Jako každý rok, tak i ten letošní slaví i tatínci svůj den. Den otců je za dveřmi a pánové nejvíce oceňují praktické dárky. A mezi ty praktické se počítají i ty jedlé, no ne?

Historie Dne otců

Den otců se řadí mezi takzvaně pohyblivé svátky a slaví se třetí neděli v červnu. V tomto roce vychází na 20.června – svátek, který oslavuje otcovství a všechny tatínky obecně. Jeho historie sice sahá až do středověku, ale u nás se těší oblibě teprve pár let. Že se bude otcovství oslavovat třetí červnovou neděli původně rozhodli Američané, aby doplnili již zavedený Den matek. Oficiálně se Den otců stal svátkem až v 70. letech, kdy zákon o něm podepsal prezident Richard Nixon. Den otců se ale slaví v různých zemích i v jiné datum než právě třetí neděli v červnu. Například v Portugalsku se Den otců slaví v březnu, konkrétně na Josefa 19. března.

 

Tátu potěšíte čímkoliv, co má rád

Většinou jsou tatínci rádi i jen za to, že vás mají, ale malým dárkem rozhodně nic nezkazíte. Řiďte se tím, co má rád, jaké má koníčky, nebo kde rád tráví volný čas. Věnujte svému tátovi ke Dni otců knižní novinku od autora, kterého čte, lístky na fotbalový zápas klubu, kterému fandí, voucher na zážitek… Nebo třeba „jen“ společnou večeři nebo společný výlet. Radost mu uděláte určitě čímkoliv, protože nejdůležitější je to, že na něj myslíte 🙂

Slané kytice u mužů vedou

Mezi ty nejoblíbenější dárky pro pány určitě patří slané kytice. Chlapi obecně nejsou moc na sladké, jako my dámy, více ocení dárek s klobáskami a chilli papričkami 🙂

  • Ohnivá kráska – klobásky, uzeniny, sýr eidam a uzený, rajčata, chilli papričky
  • Kytice k vínu – sýr Eidam, cherry rajčata, okurka, meloun kantalup, meloun cukrový, hroznové víno
  • Klobásová kytice – klobásky, uzeniny, sýr eidam, uzený sýr, rajčata, okurky, hroznové víno

 

Když budete do kytice přidat něco ostřejšího, neváhejte zavolat, rádi se o to postaráme – vy nám řeknete, co byste rádi a my vám rádi vyjdeme vstříc. Pokud to bude jen trochu možné, uděláme vše pro to, abyste byli spokojení (tím pádem bude i obdarovaný).

Muffiny pro tatínka, co je na sladké

Muffiny jen pro něj, to jsou sladké originální muffiny pro tatínka s tématickými nápisy. Lahodné těsto s krémem a fondánem, kombinace, která vás svou lahodnou chutí dostane do kolen. Oprava, ne vás, ale vašeho tatínka.

Fotbalové jahody pro fanoušky

Máte tátu, který je sportovní nadšenec nebo přímo fotbalový fanoušek? Pak bude z takového dárku ke Dni otců maximálně nadšený! Sladké, vždy čerstvé,  jahody s belgickou čokoládou jsou skvělým dárkem v žhavém letním období.

A když nebudete chtít darovat tátovi jahody, namočíme vám do belgické čokolády jakékoliv jiné ovoce – jablka, ananas, banány….mrkněte na naši celou nabídku tady  ➡ https://www.frutiko.cz/jedle-produkty

I květina tátu potěší 

Květiny pro pány už dávno nejsou nic neobvyklého. Pro ty nejlepší tatínky máme modré růže v kloboukové krabici s nápisem přímo pro ně – Pro tatínka. Jestli váš tatínek neholduje jedlým dárkům, ale ocení spíše dárek, který mu bude dělat radost trochu delší dobu, pošlete mu ke Dni otců bílou nebo černou krabici s modrými růžemi.

Celou nabídku ke Dni otců v roce 2021 najdete na našem webu – https://www.frutiko.cz/denotcu2021

Přejeme vám krásný Dne otců a pořádně si ho užijte!

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář