Originální dárky pro Den Dětí 2018

Jak pěstovat tropické rostliny v bytě?
27.5.2018
Jak vybírat svatební kytice?
12.6.2018

Mezinárodní den dětí

byl vyhlášen za účelem cti a podpory blahobytu dětí. Ve spoustě státech se Den dětí  slaví 20. listopadu, ale mnoho zemí světa má svůj den vyhrazen a dodržují ho po svém. Například na Haiti se Den dětí slaví 12. dubna, zatímco v Německu se slaví 20. září. Ve Spojených státech se oslavuje druhou neděli v červnu.
V České republice, stejně jako ve většině státech světa, slavíme Den dětí každoročně 1. června. V roce 2018 vychází Mezinárodní den dětí na pátek.

Mezinárodní den dětí

Mezinárodní den dětí se slaví po celém světě

Historie v konstce: Kdy a kde vznikl Den dětí

Dne 14. prosince 1954 byl ustanoven univerzální den věnovaný dětem usnesením Spojených národů č. 836 (IX) jako zachování porozumění a bratrství mezi všemi dětmi světa. Usnesení bylo také použito jako první náčrt slavnostní přísahy k dětem, aby svět udělal vše pro to, aby malé holky a kluci byly chráněny, vzdělány a zajistit jejich celkovou pohodu.

nejhezčí dárky ke Dni dětí od Frutiko

Nejhezčí dárky ke Dni dětí od Frutiko

Zvyky a slavnosti

Asi největší oslavy Mezinárodního dne dětí ve světě se každoročně konají 23. dubna v Turecku ve spolupráci s Národní suverenitou a den dětí v Turecku. Po celém světě se však tento den slaví podobně. Konají se různé akce a festivaly pro děti a všichni se dětem snaží udělat radost nějakým milým dárkem. Nejhezčí dárek ke Dni dětí je přece od Frutika.

Dárek ke Dni dětí pro kluka

Dárek ke Dni dětí pro kluka

Dárek ke Dni dětí pro holky

Dárek ke Dni dětí pro holky

 

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář