Originální dárky pro Den Dětí 2018
30.5.2018
Svatební zvyky a tradice v jiných zemí
17.7.2018

Svatba je nejdůležitějším dnem pro každou nevěstu. K dokonalosti této chvíle patří nejen nádherné šaty, perfektní účes a líčení, ale také vhodně zvolená svatební kytice, která ladí nejen s nevěstinými šaty, líčením, účesem a doplňky, ale i s prostředím, v němž se budou svatební obřad i hostina konat. Svatební kytice by měla být připravena nevěstě přímo na míru, měla by odrážet její vkus i osobnost.

Nejčastější druhy vazeb

Kytici lze uvázat do několika základních vazeb.

  • Kulatá svatební kytice

Nejčastější vazba, která se hodí téměř ke každým svatebním šatům, ale i ke kostýmku. Jednotlivé květy, které tvoří celou kytici, jsou poskládány vedle sebe. Je typická pro menší svatby a je vhodná pro nevěsty s menší a štíhlejší postavou. Skvěle doplní korzetové šaty s bohatou sukní.

Dominující květy jsou růže pivoňky či tulipány.

  • Převislá vazba

tento styl volí nevěsty, které budou mít větší a honosnější svatbu, jejichž šaty jsou elegantní, s dlouho vlečkou nebo závojem. Vrchní část celé kytice tvoří těžiště, z něhož se další a drobnější květy spouštějí jako vodopád či kaskáda směrem dolů. Ideální šaty pro tuto květinu jsou v empírovém střihu a postava spíše vyšší. Pro tento styl vazby se nejčastěji používají kaly, orchideje nebo lilie a pro dekorační zeleň je to kapradí nebo eukalyptus.

  • Slza

Vazba vhodná pro nerozhodné nevěsty. Na jedné straně vystupuje mírně do špičky.

  • Méně tradiční vazby

Pokud dáváte přednost něčemu méně tradičnímu, můžete si nechat svatební kytici uvázat do tvaru vějíře, košíčku či do ozdobného rukávu.

Nezapomeňte na…

Svatební kytice by měla odpovídat stylu a barvě svatebního dne. Důležitým prvkem je i sezónnost, neboť ne všechny květiny jsou dostupné po celý rok. Kytice by měla odrážet osobnost nevěsty a měla by se skládat z květin, které má ráda.

Prohlédněte si nejen nabídku svatebních kytic, ale i lahodné ovocné a dortové kytice Frutiko, tácy s ovocem v čokoládě či muffiny, které originálně ozdobí Vaši svatební hostinu a svatební hosté si na nich skvěle pochutnají.

Ovocná svatební kytice Frutiko

Luxusní jahody Frutiko

Svatební tác ženich a nevěsta Frutiko

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář