DIY vánoční květina z Frutiko boxu

Podzimní/zimní jídelníček
27.11.2019
Svatý Mikuláš
5.12.2019

Tak schválně, už doma máte nějaké vánoční dekorace? Osobně stejně jako podzim, miluju i zimu a Vánoce. Všechny ty světýlka, vůně hořícího krbu, voňavých svíček, cukroví, pohádky a za okny mráz. Dokonalé. A protože k tomuto období patří i výzdoba, napadlo mě vytvořit naprosto jednoduchou vánoční dekoraci z boxu od Frutiko kytice.

Jak vypadala květina dřív vidíte na fotce, byla krásná! Po nějakém čase ale, jak už to bývá, bohužel tulipány zvadly a nevěstin závoj s eukalyptem uschl.

TIP: Zkuste si do sprchy zavěsit čerstvý eukalyptus! Že má esenciální olej z eukalyptu skvělé účinky všichni ví, ale i čerstvý eukalyptus je perfektní. Teplá pára eukalyptus ‚aktivuje‘ a ten tak bude mít blahodárné účinky na vaši dýchací soustavu i na vaši mysl, jeho vůně je totiž úžasná. Měnit ho můžete jednou za týden.

Ale! Eukalyptus i nevěstin závoj vypadají skvěle i když uschnou. Proto mi přišla škoda je vyhazovat, když můžou posloužit jako krásná dekorace ještě dlouho.  A jak ji vykouzlit?

Budete potřebovat:

– box na květiny (můžete použít ten z Frutiko kytice co máte doma)
– chvojí (kupte, nebo zajděte do lesa a posbírejte POPADANÉ ze země)
– eukalyptus, nevěstin závoj, nebo cokoli dalšího

Postup je naprosto jednoduchý: 

  1. Nachystejte si box, nejlépe nějaký Frutiko, ale pokud nemáte, postačí jakýkoli jiný.
  2. Do boxu přidejte chvojí z lesa i ostatní (klidně suché květiny)
  3. A je hotovo! Pokud budete chtít, můžete na větvičky přidat nějaké malé ozdůbky, ať je to ještě víc vánoční. Já mám ale ráda minimalismus a tahle jednoduchá kytka mi udělala neuvěřitelnou radost!

TIP: Nechce se vám tvořit, nemáte box, nebo čas? Tomu naprosto rozumím a od toho je tu Frutiko. V nabídce najdete teď v zimě i krásné zimní boxy. Nádhera, že? Potěšte květinou sebe, nebo někoho koho máte rádi.

Tak směle do toho! Květin není nikdy dost, obzvlášť teď v zimě, když nekvětou venku. Krásný předvánoční čas, vaše Adela <3

Adéla Kožinová
Adéla Kožinová
Maminka, blogerka, influencerka a autorka článků blogu.

Napsat komentář