3 tipy na zdravé svačiny z ovoce a zeleniny pro děti

DIY: Vytvořte si s dětmi jednoduchou čarodějnici na pálení
29.4.2021
Z Frutika: Máme pro vás úžasnou NOVINKU – dortové nanuky!
28.5.2021

Záleží vám na tom, aby vaše děti jedly zdravě? Máme pro vás tři tipy, jak doma připravit svačiny do školy, nebo i na výlet. Je to jednoduché, rychlé a hlavně máte kontrolu nad tím, co vaše děti jedí.

Jogurtový dezert

Zkuste dětem připravit domácí jogurtový dezert. Díky domácí přípravě vynecháte zbytečná aditiva, a pomalými krůčky můžete děti přivyknout na méně sladkou chuť, než která se jim nabízí v kupovaných jogurtových dezertech, které jsou často plné cukru.

Jako základ doporučuji použít neochucený bílý normálně tučný jogurt, tvaroh ve vaničce (má méně výraznou chuť než ten v alobalu) nebo zakysanou smetanu. Mléčný základ stačí pak pouze doplnit ovocnou složkou. Podle sezóny můžete střídat ovoce – v létě čerstvé, v zimě sušené nebo dušené. Přidat můžete i nasucho opražené ovesné vločky, semínka nebo oříšky.

Když změníte poměr ovoce, můžete připravit  skleničku ovoce s jogurtovou polevou namísto jogurtu ozdobeného ovocem.

Zdravé usměvavé chleby

Abychom vám nedoporučovali jenom ovocné zdravé dobroty, máme pro vás i slanou variantu lehké svačiny. Připravit ji je stejně jednoduché jako zmíněné sladké dezerty. Věřte, že děti takovou usměvavou svačinou zaujmete, jíme přece i očima 😉

Budete potřebovat:

  • chléb (nejlépe domácí)
  • vejce
  • hummus, nebo jakoukoli jinou pomazánku 
  • zeleninu – rajčata, papriku, polníček, ledový salát…cokoliv máte rádi
  • fantazii 🙂

Z dostupných ingrediencí se snažte vytvořit usměvavé chleby, nebo můžete zkusit i zvířátka. U téhle kreativní svačinky se fantazii meze nekladou.

Jahodová kaše do skleničky

Vyrobit jahodovou kaši je jednoduché a rychlé, její příprava vám zabere pár minut. Do skleničky vsypte ovesné nebo pohankové vločky, přidejte bílý jogurt, oříšky a nahoru naskládejte jahody. Celou kaši polijte lžičkou medu. Nezapomeňte ponechat dostatek místa na zamíchání.

  • 4 lžíce ovesných nebo pohankových vloček
  • 2 lžíce kešu oříšků
  • 150 g jogurtu
  • 1 lžička medu
  • 4 – 5 jahod

TIP na závěr

Máme pro vás tip, jak například i narozeniny oslavit zdravě. Vyzkoušejte naše ovocné kytice. Jsou plné vitamínů, vypadají krásně a je to netradiční obdoba narozeninových dortů. S takovým dárkem budete originální a děti budou nadšené!

Kdyby vám nevadilo trochu toho cukru navíc, máme i ovocné kytice s belgickou čokoládou nebo ovocné bonboniéry. Na výběr je toho zkrátka tolik, že nebudete vědět, kterou dřív – všechny jsou skvělé! Dovezeme kamkoliv po Česku 🙂

Přejeme vám dobrou chuť! 

Helena
Helena
Fotografka, autorka článků blogu Frutiko

Napsat komentář