Velikonoční kytice a Velikonoční zajíček
14.4.2017
1. máj, lásky čas
26.4.2017

Den matek slavíme v České republice po vzoru USA druhou květnovou neděli. Den matek 2017 slavíme 14. dubna. Historicky tento svátek vyhlásila dcera T.G. Masaryka Alice v roce 1923, tehdy se nazýval ještě Den žen. Po skončení druhé světové války se svátek matek zatlačoval do pozadí a více se upřednostňoval Mezinárodní den žen, ale po roce 1989 se začal opět veřejně slavit a nabývá dodnes stále větší oblibě.

Proč slavíme Den matek? V tento den oslavujeme mateřství, vzdáváme hold a dík maminkám a (nejenom) v tento den bychom je měli ocenit a vzpomenout si.

Vetšinou se maminkám posílají poštou děkovná přání, květiny, bonboniéry nebo zvou do restaurací na něco dobrého. Neopomíjejí se ani babičky, prababičky nebo vlastní matky.

Děti většinou vlastnoručně vyrábějí maminkám dárky a dospělí udělají zřejmě největší radost tím, že si udělají čas na návštěvu a stráví společné chvíle.

Navštivte naši sekci Pro maminky a načerpejte inspiraci na dárky, kterými uděláte radost. Maminky si ji zaslouží a připravte jí Den matek 2017 nezapomenutelný.

 

Klára Sezgin
Klára Sezgin
Autorka článků a administrátorka blogu.

Napsat komentář